Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op L-vormige plattegrond, met verdieping en omlopend schilddak, bekroond door hoekschoorstenen in Vlissingen

Woonhuis

Parklaan 1
4386AC Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: einde 18e eeuw


Beschrijving van Pand op L-vormige plattegrond, met verdieping en omlopend schilddak, bekroond door hoekschoorstenen

PAND uit het einde van de 18e eeuw op L-vormige plattegrond, met verdieping en omlopend schilddak, bekroond door hoekschoorstenen. Iets lagere vleugel, thans onder plat dak, in de hoek van de beide L-vormige vleugels. De voorgevel wordt afgesloten door een houten kroonlijst die boven het venster van de middenas verkropt is. Deur in eenvoudige pilasteromlijsting met hoofdgestel; vensters met zesruitsschuiframen. In de gepleisterde zijgevel aan de Parklaan een deur in een omlijsting van verdiepte pilasters met bovenlicht en hoofdgestel. Onder het oudste deel van het huis laat-middeleeuwse gewelfde kelders. Het huis bezit o.m. een gang met 19e eeuws stucwerk en een gesneden trapleuning uit de bouwtijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37838
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op L-vormige plattegrond, met verdieping en omlopend schilddak, bekroond door hoekschoorstenen in Vlissingen

Woonhuis annex bedrijfspand onder pannen zadeldak. Vensters met zesruitsschuiframen. Voor het bedrijfsgedeelte een houten portiek met inrijdeur, voorz ..

Marnixplein 35
Vlissingen
Woonhuis annex bedrijfspand onder pannen zadeldak, midden 19e eeuw. Vensters met zesruitsschuiframen. Voor het bedrijfsgedeelte een houten p..

Draaibrug

Spoorstraat 1
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
Inleiding Gelijkarmige draaibrug over het Kanaal door Walcheren. Na verwoesting in 1944 werd de spoorwegdraaibrug uit Sluiskil, daterend ui..

De Pere

Kanaalstraat 76A
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
Korenmolen "de Pere"; ronde bakstenen bovenkruier met stelling. 1725.

Dokterswoning gebouwd in Interbellum architectuur

Kanaalstraat 70
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
Inleiding Dokterswoning, in 1928 gebouwd in Interbellum architectuur naar ontwerp van ir. C. Wondergem uit Middelburg. Omschrijving Het p..

Watertoren

Vlissingsestraat 239
Oost Souburg (Gemeente Vlissingen)
Inleiding Watertoren, in 1939 in zakelijk expressionistische stijl gebouw naar ontwerp van ir. J.H.J. Kording, in opdracht van N.V. Waterle..

Kaart & Routeplanner