Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Pand op L-vormige plattegrond, met verdieping en omlopend schilddak, bekroond door hoekschoorstenen in Vlissingen

Parklaan 1
4386AC Vlissingen

Bouwjaar: einde 18e eeuw

Beschrijving van Pand op L-vormige plattegrond, met verdieping en omlopend schilddak, bekroond door hoekschoorstenen

PAND uit het einde van de 18e eeuw op L-vormige plattegrond, met verdieping en omlopend schilddak, bekroond door hoekschoorstenen. Iets lagere vleugel, thans onder plat dak, in de hoek van de beide L-vormige vleugels. De voorgevel wordt afgesloten door een houten kroonlijst die boven het venster van de middenas verkropt is. Deur in eenvoudige pilasteromlijsting met hoofdgestel; vensters met zesruitsschuiframen. In de gepleisterde zijgevel aan de Parklaan een deur in een omlijsting van verdiepte pilasters met bovenlicht en hoofdgestel. Onder het oudste deel van het huis laat-middeleeuwse gewelfde kelders. Het huis bezit o.m. een gang met 19e eeuws stucwerk en een gesneden trapleuning uit de bouwtijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)