Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping en schilddak in Vlissingen

Woonhuis

Wilhelminastraat 75
4381BN Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: 17e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Pand met verdieping en schilddak

17e eeuws pand met verdieping en schilddak. In de 18e eeuw van nieuwe voorgevel voorzien. De gevel, die de 18e eeuwse deuromlijsting met verdiepte pilasters en hoofdgestel behouden heeft, werd in het derde kwart 19e eeuw verbouwd en verkreeg toen vensters met geprofileerde omlijstingen, aan de bovenzijde met afgeronde hoeken en sierkuiven. Bosschage-bepleistering; kroonlijst met liggende panelen en consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37827
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Pand met verdieping en schilddak
5
Recensie door: ()
Het huis is uit de 16e eeuw. Bouwjaar 1594.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping en schilddak in Vlissingen

Huis met gecementeerde lijstgevel. Nok evenwijdig aan de straat. Zijtrapgevel. Drie dakkapellen met driehoekig fronton. Vensters voorzien van natuurst ..

Wilhelminastraat 73
Vlissingen
Huis met gecementeerde lijstgevel. Nok evenwijdig aan de straat. Zijtrapgevel. Drie dakkapellen met driehoekig fronton. Vensters voorzien va..

Hoekpand met verdieping en gepleisterde gevels onder rechte kroonlijsten. In de zijgevel vorkankers

Groenewoud 150
Vlissingen
Hoekpand met verdieping en gepleisterde gevels onder rechte kroonlijsten. In de zijgevel vorkankers. 17e eeuw, sterk gewijzigd in de 19e eeu..

Huis met deels geverfde, deels gepleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuursteen platen. Ontlastingsbogen boven de vensters van de verdieping ..

Groenewoud 78
Vlissingen
Huis met deels geverfde, deels gepleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuursteen platen. Ontlastingsbogen boven de vensters van de ..

Gepleisterd pand op de hoek van de Kleine Kerkstraat. Het huis telt een verdieping en een schilddak. De gevels met de geprofileerde, aan de hoeken afg ..

Groenewoud 113
Vlissingen
Gepleisterd pand op de hoek van de Kleine Kerkstraat, 17e eeuw. Het huis telt een verdieping en een schilddak. De gevels met de geprofileerd..

Oud Hollandsch Bierhuisje

Groenewoud 74
Vlissingen
Pand, thans genaamd "Oud Hollandsch Bierhuisje". Gepleisterde langsgevel. Goot op klossen. Nok evenwijdig aan de straat. Het houtwerk vertoo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)