Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met gecementeerde lijstgevel. Nok evenwijdig aan de straat. Zijtrapgevel. Drie dakkapellen met driehoekig fronton. Vensters voorzien van natuurstenen dorpels. Voordeuromlijsting met bovenlicht in Vlissingen

Woonhuis

Wilhelminastraat 73
4381BN Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: 17e-18e eeuw


Beschrijving van Huis met gecementeerde lijstgevel. Nok evenwijdig aan de straat. Zijtrapgevel. Drie dakkapellen met driehoekig fronton. Vensters voorzien van natuurstenen dorpels. Voordeuromlijsting met bovenlicht

Huis met gecementeerde lijstgevel. Nok evenwijdig aan de straat. Zijtrapgevel. Drie dakkapellen met driehoekig fronton. Vensters voorzien van natuurstenen dorpels. Voordeuromlijsting met bovenlicht. XVII-XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37826
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met gecementeerde lijstgevel. Nok evenwijdig aan de straat. Zijtrapgevel. Drie dakkapellen met driehoekig fronton. Vensters voorzien van natuurstenen dorpels. Voordeuromlijsting met bovenlicht in Vlissingen

Pand met verdieping en schilddak

Wilhelminastraat 75
Vlissingen
17e eeuws pand met verdieping en schilddak. In de 18e eeuw van nieuwe voorgevel voorzien. De gevel, die de 18e eeuwse deuromlijsting met ver..

Hoekpand met verdieping en gepleisterde gevels onder rechte kroonlijsten. In de zijgevel vorkankers

Groenewoud 150
Vlissingen
Hoekpand met verdieping en gepleisterde gevels onder rechte kroonlijsten. In de zijgevel vorkankers. 17e eeuw, sterk gewijzigd in de 19e eeu..

Huis met deels geverfde, deels gepleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuursteen platen. Ontlastingsbogen boven de vensters van de verdieping ..

Groenewoud 78
Vlissingen
Huis met deels geverfde, deels gepleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuursteen platen. Ontlastingsbogen boven de vensters van de ..

Oud Hollandsch Bierhuisje

Groenewoud 74
Vlissingen
Pand, thans genaamd "Oud Hollandsch Bierhuisje". Gepleisterde langsgevel. Goot op klossen. Nok evenwijdig aan de straat. Het houtwerk vertoo..

Huis met gepleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Raam van de verdieping met kleine roedenverdeling. Sier- en cijferankers ..

Groenewoud 101
Vlissingen
Huis met gepleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Raam van de verdieping met kleine roedenverdeling. Sier- en cij..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)