Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met gepleisterde lijstgevel. Nok evenwijdig aan de straat. Twee dakkapellen. Vernieuwde onderbouw met lijst in Vlissingen

Woonhuis

Palingstraat 11
4381AE Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: 1661


Beschrijving van Huis met gepleisterde lijstgevel. Nok evenwijdig aan de straat. Twee dakkapellen. Vernieuwde onderbouw met lijst

Huis met gepleisterde lijstgevel, gedateerd 1661. Nok evenwijdig aan de straat. Twee dakkapellen. Vernieuwde onderbouw met lijst, XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37764
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met gepleisterde lijstgevel. Nok evenwijdig aan de straat. Twee dakkapellen. Vernieuwde onderbouw met lijst in Vlissingen

Vijf traveeën breed pand; de gevel met zijpilasters en risalerende middentravee, bekroond door boogfronton. Fraai beeldhouwwerk aan de middenpartij ..

Hendrikstraat 12
Vlissingen
Vijf traveeën breed pand; de gevel met zijpilasters en risalerende middentravee, bekroond door boogfronton. Fraai beeldhouwwerk aan de midd..

Huis met gepleisterde puntgevel. Aanzet van de top met natuurstenen platen. Houten kruiskozijnen, waarboven een paar ontlastingsboogjes, gevat in acco ..

Palingstraat 44
Vlissingen
Huis met gepleisterde puntgevel. Aanzet van de top met natuurstenen platen. Houten kruiskozijnen, waarboven een paar ontlastingsboogjes, gev..

Gepleisterd hoekpand, bestaande uit parterre, verdieping en schilddak. Vensters met geprofileerde omlijstingen en kuiven van stucwerk. Kroonlijst met ..

Hendrikstraat 4
Vlissingen
Gepleisterd hoekpand, bestaande uit parterre, verdieping en schilddak, derde kwart 19e eeuw. Vensters met geprofileerde omlijstingen en kuiv..

Beeldenhuis

Hendrikstraat 25
Vlissingen
Z.g. Beeldenhuis. Voor modern pand geplaatste, van elders uit de stad hierheen overgebrachte fraaie gevel van natuursteen, vier traveeën br..

Pand met gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst. In de verdieping drie vensters met zesruitsschuiframen. Kroonlijst met consoles

Korenstraat 16
Vlissingen
Pand met gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst. Het huidige uiterlijk dateert uit het derde kwart van de 19e eeuw. In de verdieping dri..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)