Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Arsenaal in Vlissingen

Militair Object

Paardenstraat 2
4381AJ Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Arsenaal

ARSENAAL. GEBOUW op onregelmatige plattegrond met hoofdgevel aan de Wijnbergse Kade. Aan die zijde vernieuwde topgevel met vlechtingen. Gootlijst rustende op houten consoles met gebeeldhouwde koppen. Vensters met houten kruiskozijnen, kleine roedenverdeling en diefijzers. Waterlijsten en figuren van rode baksteen in het gele metselwerk. De hoekgevel tussen Paardenstraat en Wijnbergse Kade bevat een XVIII poortomlijsting met een sluitsteen, welke het wapen van Zeeland vertoont. Aan de zijde van de Paardenstraat kelderlichten en dakkapellen. XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37763
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Arsenaal in Vlissingen

Pand onder pannen zadeldak. Bevat toegangspoort tot het er achter gelegen hofje

Kalkhokstraat 1
Vlissingen
Pand uit de 17e eeuw onder pannen zadeldak. Bevat toegangspoort tot het er achter gelegen hofje.

Pand met gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst. In de verdieping drie vensters met zesruitsschuiframen. Kroonlijst met consoles

Korenstraat 16
Vlissingen
Pand met gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst. Het huidige uiterlijk dateert uit het derde kwart van de 19e eeuw. In de verdieping dri..

Huis met gepleisterde puntgevel. Aanzet van de top met natuurstenen platen. Houten kruiskozijnen, waarboven een paar ontlastingsboogjes, gevat in acco ..

Palingstraat 44
Vlissingen
Huis met gepleisterde puntgevel. Aanzet van de top met natuurstenen platen. Houten kruiskozijnen, waarboven een paar ontlastingsboogjes, gev..

Oranjemolen

Oranjedijk 1
Vlissingen
Oranjemolen. Ronde, stenen bovenkruier met stelling, 17e eeuws. Gelegen op het Oranjebolwerk aan de Schelde.

Oranjekazerne

Oranjestraat 8
Vlissingen
ORANJEKAZERNE. Fors, witgepleisterd gebouw op natuurstenen voet bestaande uit een verhoogd risalerend middenpaviljoen met aan weerszijden aa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)