Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met gerestaureerde trapgevel, bekroond door overhoekse pinakel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Waterlijsten. Boven ieder venster een paar boogjes gevat in grotere afgeplatte boog. Bo .. in Vlissingen

Woonhuis

Nieuwendijk 17
4381BV Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: 17e eeuw (onderbouw aangepast)


Beschrijving van Huis met gerestaureerde trapgevel, bekroond door overhoekse pinakel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Waterlijsten. Boven ieder venster een paar boogjes gevat in grotere afgeplatte boog. Bo ..

Huis met gerestaureerde trapgevel, bekroond door overhoekse pinakel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Waterlijsten. Boven ieder venster een paar boogjes gevat in grotere afgeplatte boog. Boogjes evenals banden en hoekdecoratie van rode baksteen. Aangepaste onderbouw XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37717
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met gerestaureerde trapgevel, bekroond door overhoekse pinakel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Waterlijsten. Boven ieder venster een paar boogjes gevat in grotere afgeplatte boog. Bo .. in Vlissingen

Huis met tweede helft 19e-eeuwse gepleisterde lijstgevel. Dakkapel. Waterlijst. Winkelpui

Nieuwendijk 19
Vlissingen
Huis met XIX B gepleisterde lijstgevel. Dakkapel. Waterlijst. Winkelpui.

Huis met gerestaureerde trapgevel, boogvormig beëindigd

Nieuwendijk 15
Vlissingen
HUIS met gerestaureerde trapgevel, boogvormig beëindigd. Aan de basis en halverwege de geveltop voluutvormige hoekvulling. Ovaal dakvenster..

Huis met gepleisterde lijstgevel. Twee voordeuren; de linkse met omlijsting. Op de verdieping vensters met kleine roedenverdeling

Nieuwstraat 30
Vlissingen
Huis met gepleisterde lijstgevel. Twee voordeuren; de linkse met omlijsting. Op de verdieping vensters met kleine roedenverdeling. XVII-XVII..

Lampsinshuis

Nieuwendijk 11
Vlissingen
Huis met imposante natuurstenen gevel, gedateerd 1641. De middenrisaliet heeft op de begane grond vier pilasters van de ionische orde, op de..

De Lombert

Nieuwstraat 106
Vlissingen
Huis met gepleisterde lijstgevel, aan de hoeken ingezwenkt. XVII-XVIII. Eenvoudige voordeuromlijsting.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)