Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met gerestaureerde trapgevel, boogvormig beëindigd in Vlissingen

Woonhuis

Nieuwendijk 15
4381BV Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: 17e-20e eeuw


Beschrijving van Huis met gerestaureerde trapgevel, boogvormig beëindigd

HUIS met gerestaureerde trapgevel, boogvormig beëindigd. Aan de basis en halverwege de geveltop voluutvormige hoekvulling. Ovaal dakvenster, gevat in cartouche. Natuurstenen banden en waterlijsten. Het gevelveld wordt geflankeerd door balusterdeco ratie (onder de top) en door cartouches met de leeuwenmaskers en de wapens van Zeeland en Vlissingen, ter hoogte van de borstwering. Kruiskozijnen, gedeeltelijk behangen met luiken. Moderne aangepaste winkelpui. XVII-XIX. Aansluitend een ongenummerd pand met trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Rode banden en figuren in het gele metselwerk. Waterlijsten. Staaf- en Y-ankers. De kruisvensters behangen met luiken. XVII-XX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37716
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met gerestaureerde trapgevel, boogvormig beëindigd in Vlissingen

Huis met gepleisterde lijstgevel. Twee voordeuren; de linkse met omlijsting. Op de verdieping vensters met kleine roedenverdeling

Nieuwstraat 30
Vlissingen
Huis met gepleisterde lijstgevel. Twee voordeuren; de linkse met omlijsting. Op de verdieping vensters met kleine roedenverdeling. XVII-XVII..

Lampsinshuis

Nieuwendijk 11
Vlissingen
Huis met imposante natuurstenen gevel, gedateerd 1641. De middenrisaliet heeft op de begane grond vier pilasters van de ionische orde, op de..

Huis met gerestaureerde trapgevel, bekroond door overhoekse pinakel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Waterlijsten. Boven ieder venster een ..

Nieuwendijk 17
Vlissingen
Huis met gerestaureerde trapgevel, bekroond door overhoekse pinakel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Waterlijsten. Boven ieder v..

Huis met tweede helft 19e-eeuwse gepleisterde lijstgevel. Dakkapel. Waterlijst. Winkelpui

Nieuwendijk 19
Vlissingen
Huis met XIX B gepleisterde lijstgevel. Dakkapel. Waterlijst. Winkelpui.

Huis met geverfde vernieuwde lijstgevel en schilddak. Moderne onderbouw

Nieuwendijk 9
Vlissingen
Huis met geverfde vernieuwde lijstgevel en schilddak. Moderne onderbouw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)