Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met geverfde lijstgevel, aan de hoeken ingezwenkt. Kalf en tandlijst. Stoeptreden in Vlissingen

Woonhuis

Molenstraat 49
4381HW Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: 18e eeuw

(2 recensies)

Beschrijving van Huis met geverfde lijstgevel, aan de hoeken ingezwenkt. Kalf en tandlijst. Stoeptreden

Huis met geverfde lijstgevel, aan de hoeken ingezwenkt. Kalf en tandlijst. Stoeptreden. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37708
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (2)

Huis met geverfde lijstgevel, aan de hoeken ingezwenkt. Kalf en tandlijst. Stoeptreden
5
Recensie door: ()
Thans een vd huidige bewoners. Dit pand heeft nog vele authentieke details en is een woning met heel veel sfeer. Wij proberen het zo goed mogelijk te onderhouden opdat het nog lang in deze goede staat zal verkeren en er nog vele mensen kunnen genieten van dit huis.
Huis met geverfde lijstgevel, aan de hoeken ingezwenkt. Kalf en tandlijst. Stoeptreden
4
Recensie door: ()
De woning stamt uit de zestiende eeuw. Dat staat ook zo in de officiƫle documenten beschreven.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met geverfde lijstgevel, aan de hoeken ingezwenkt. Kalf en tandlijst. Stoeptreden in Vlissingen

Huis met gerestaureerde trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Banden en ontlastingsbogen van rode baksteen in het gele metselwerk. Si ..

Molenstraat 55
Vlissingen
Huis met gerestaureerde trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Banden en ontlastingsbogen van rode baksteen in het gele mets..

Huis met gecementeerde topgevel. Twee kogels ingemetseld

Molenstraat 57
Vlissingen
Huis met gecementeerde topgevel. Twee kogels ingemetseld. XVIII.

Huis met gedeeltelijk afgeknotte trapgevel, restanten van bepleistering. Bovengedeelte enigszins overkragend op puibalk met 17e-eeuwse knorrenversieri ..

Molenstraat 45
Vlissingen
HUIS met gedeeltelijk afgeknotte trapgevel, restanten van bepleistering. Bovengedeelte enigszins overkragend op puibalk met XVII knorrenvers..

Huis met rechte gevel van rode baksteen. In het metselwerk gele banden en gele blokken in de ontlastingsbogen boven de vensters. Stoeptrapje

Molenstraat 43
Vlissingen
HUIS met rechte gevel van rode baksteen. In het metselwerk gele banden en gele blokken in de ontlastingsbogen boven de vensters. Stoeptrapje..

Pakhuis onder zadeldak, in huidige toestand aan de straatzijde afgewolfd. De bepleisterde, verminkte gevel bezit interessante details; kruisramen; wat ..

Molenstraat 39
Vlissingen
Pakhuis onder zadeldak, in huidige toestand aan de straatzijde afgewolfd. De bepleisterde, verminkte gevel bezit interessante details; kruis..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)