Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met restant van trapgevel in Vlissingen

Woonhuis

Molenstraat 29
4381HW Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: 17e eeuw (trapgevel)


Beschrijving van Pand met restant van trapgevel

Pand met restant van XVII trapgevel. Onderdelen van rode baksteen in het gele metselwerk. Puibalk. Y-ankers. Vensters met kleine roedenverdeling. Naast de voordeur een uitstalkast XIXa. Rechts aansluitend zonder eigen ingang aan de straat, een pandgedeelte met lijstgevel, in lijst gedateerd 1785. Schuiframen met kleine roedenverdeling. Kelder. XVII-XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37704
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met restant van trapgevel in Vlissingen

Pand met verdieping en schilddak. Gepleisterde gevels met zware houten kroonlijsten. Het uiterlijk van het pand met geprofileerde omlijsting op consol ..

Molenstraat 27
Vlissingen
Pand met verdieping en schilddak. Gepleisterde gevels met zware houten kroonlijsten. Het uiterlijk van het pand is kenmerkend voor het derde..

Pakhuis onder zadeldak, in huidige toestand aan de straatzijde afgewolfd. De bepleisterde, verminkte gevel bezit interessante details; kruisramen; wat ..

Molenstraat 39
Vlissingen
Pakhuis onder zadeldak, in huidige toestand aan de straatzijde afgewolfd. De bepleisterde, verminkte gevel bezit interessante details; kruis..

Huis met rechte gevel van rode baksteen. In het metselwerk gele banden en gele blokken in de ontlastingsbogen boven de vensters. Stoeptrapje

Molenstraat 43
Vlissingen
HUIS met rechte gevel van rode baksteen. In het metselwerk gele banden en gele blokken in de ontlastingsbogen boven de vensters. Stoeptrapje..

Huis met gedeeltelijk afgeknotte trapgevel, restanten van bepleistering. Bovengedeelte enigszins overkragend op puibalk met 17e-eeuwse knorrenversieri ..

Molenstraat 45
Vlissingen
HUIS met gedeeltelijk afgeknotte trapgevel, restanten van bepleistering. Bovengedeelte enigszins overkragend op puibalk met XVII knorrenvers..

Huis met geverfde lijstgevel, aan de hoeken ingezwenkt. Kalf en tandlijst. Stoeptreden

Molenstraat 49
Vlissingen
Huis met geverfde lijstgevel, aan de hoeken ingezwenkt. Kalf en tandlijst. Stoeptreden. XVIII.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)