Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand bestaat uit twee huizen achter een gepleisterde lijstgevel in Vlissingen

Woonhuis

Groenewoud 107
4381HD Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand bestaat uit twee huizen achter een gepleisterde lijstgevel

Pand bestaat uit twee huizen achter een gepleisterde lijstgevel uit het derde kwart 19e eeuw. Het oostelijke huis heeft een zadeldak tussen puntgevels en dateert uit de 17e eeuw. Het westelijke huis heeft een zadeldak, dat aan de westzijde aansluit tegen een puntgevel, 17e eeuw. Nr. 61 heeft een houten winkelpui met pilasters uit het derde kwart 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37651
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand bestaat uit twee huizen achter een gepleisterde lijstgevel in Vlissingen

Gepleisterd pand op de hoek van de Kleine Kerkstraat. Het huis telt een verdieping en een schilddak. De gevels met de geprofileerde, aan de hoeken afg ..

Groenewoud 113
Vlissingen
Gepleisterd pand op de hoek van de Kleine Kerkstraat, 17e eeuw. Het huis telt een verdieping en een schilddak. De gevels met de geprofileerd..

Huis met gepleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Raam van de verdieping met kleine roedenverdeling. Sier- en cijferankers ..

Groenewoud 101
Vlissingen
Huis met gepleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Raam van de verdieping met kleine roedenverdeling. Sier- en cij..

Hoekpand met verdieping en gepleisterde gevels onder rechte kroonlijsten. In de zijgevel vorkankers

Groenewoud 150
Vlissingen
Hoekpand met verdieping en gepleisterde gevels onder rechte kroonlijsten. In de zijgevel vorkankers. 17e eeuw, sterk gewijzigd in de 19e eeu..

Huis met deels geverfde, deels gepleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuursteen platen. Ontlastingsbogen boven de vensters van de verdieping ..

Groenewoud 78
Vlissingen
Huis met deels geverfde, deels gepleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuursteen platen. Ontlastingsbogen boven de vensters van de ..

Oud Hollandsch Bierhuisje

Groenewoud 74
Vlissingen
Pand, thans genaamd "Oud Hollandsch Bierhuisje". Gepleisterde langsgevel. Goot op klossen. Nok evenwijdig aan de straat. Het houtwerk vertoo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)