Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping en schilddak in Vlissingen

Woonhuis

Groenewoud 59
4381HD Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: 16e eeuw


Beschrijving van Pand met verdieping en schilddak

Pand met verdieping en schilddak, 16e eeuw. Gevel met bosschage bepleistering en houten kroonlijst met verdiepte velden en gesneden consoles, derde kwart 19e eeuw. Vensters en deur hebben geprofileerde omlijstingen met afgeschuinde hoeken en kuiven van stucwerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37645
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping en schilddak in Vlissingen

Pand met trapgevel

Groenewoud 61
Vlissingen
Pand met trapgevel uit de 17e eeuw.

Pand met gepleisterde lijstgevel en schilddak. Geprofileerde houten puibalk; in de verdieping twee vensters met negenruitsschuiframen

Groenewoud 28
Vlissingen
Pand met gepleisterde lijstgevel en schilddak. Geprofileerde houten puibalk; in de verdieping twee vensters met negenruitsschuiframen. Het p..

Pand met in schoon metselwerk uitgevoerde trapgevel met topbekroning, de treden afgedekt met natuurstenen platen. Eenvoudige voordeur- omlijsting met ..

Groenewoud 55
Vlissingen
Pand met in schoon metselwerk uitgevoerde trapgevel met topbekroning, de treden afgedekt met natuurstenen platen. Eenvoudige voordeur- omlij..

Pand met lijstgevel van midden 19e-eeuws karakter. Deuromlijsting met gecanneleerde pilasters en hoofdgestel. Schilddak

Groenewoud 30
Vlissingen
Pand met lijstgevel van midden 19e eeuws karakter. Deuromlijsting met gecanneleerde pilasters en hoofdgestel. Schilddak.

Pand met gepleisterde lijstgevel van midden 19e-eeuws karakter. Houten onderpui. In de verdieping vensters met zesruitsschuiframen. Schilddak

Groenewoud 24
Vlissingen
Pand met gepleisterde lijstgevel van midden 19e eeuws karakter. Houten onderpui. In de verdieping vensters met zesruitsschuiframen. Schildda..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)