Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met deels geverfde, deels gepleisterde lijstgevel, voorzien van een geprofileerde kroonlijst met panelen en eveneens geprofileerde gootklossen in Vlissingen

Woonhuis

Beursplein 5
4381CA Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: 17e-18e eeuw


Beschrijving van Huis met deels geverfde, deels gepleisterde lijstgevel, voorzien van een geprofileerde kroonlijst met panelen en eveneens geprofileerde gootklossen

Huis met deels geverfde, deels gepleisterde lijstgevel, voorzien van een geprofileerde kroonlijst met panelen en eveneens geprofileerde gootklossen. Twee dakkapellen. De gevel maakt deel uit van den XVIII voorbouw van twee nog intact zijnde XVII huizen. Boven linker ingang een balkon op consoles. Rechts voordeuromlijsting met gecanneleerde posten en drie tandlijstjes in het hoofdgestel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37622
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met deels geverfde, deels gepleisterde lijstgevel, voorzien van een geprofileerde kroonlijst met panelen en eveneens geprofileerde gootklossen in Vlissingen

Huis met gepleisterde lijstgevel. Dakkapel. Een smeedijzeren balkon over de gehele breedte van de gevel rust op consoles, die geschraagd worden door v ..

Beursplein 9
Vlissingen
Huis met gepleisterde lijstgevel. Dakkapel. Een smeedijzeren balkon over de gehele breedte van de gevel rust op consoles, die geschraagd wor..

Huis met brede lijstgevel. Het fries van de lijst heeft panelen en rijk gesneden consoles met bladornament en doekfestoenen. Rijk gesneden voordeuroml ..

Beursstraat 1
Vlissingen
HUIS met brede lijstgevel. Het fries van de lijst heeft panelen en rijk gesneden consoles met bladornament en doekfestoenen. Rijk gesneden v..

Beursgebouw

Beursplein 11
Vlissingen
BEURS. Aan drie zijden vrijstaand gebouw, gedekt door leien schilddak en bekroond door zeskantig koepeltorentje. De architectuur vertoont de..

Huis met gepleisterde lijstgevel en sierankers. Voordeuromlijsting met rozet bovenlicht

Beursstraat 21
Vlissingen
Huis met gepleisterde lijstgevel en sierankers. Voordeuromlijsting met rozet bovenlicht. XVII-XVIII.

Huis met gecementeerde trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Eenvoudige voordeuromlijsting met rozet bovenlicht

Beursstraat 2
Vlissingen
Huis met gecementeerde trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Eenvoudige voordeuromlijsting met rozet bovenlicht. XVII.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)