Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Imposante gepleisterde lijstgevel in Neo-Renaissance trant. Gebosseerd beneden gedeelte met cartouches, waarin engelenkopjes. Hoofdverdieping met fantasiepilasters en schuiframen; tweede verdieping me .. in Vlissingen

Woonhuis

Bellamypark 19
4381CG Vlissingen
Zeeland

Bouwjaar: 1881
Architect: W. van Lookeren Campagne en E.Gonfeld von Felbert


Beschrijving van Imposante gepleisterde lijstgevel in Neo-Renaissance trant. Gebosseerd beneden gedeelte met cartouches, waarin engelenkopjes. Hoofdverdieping met fantasiepilasters en schuiframen; tweede verdieping me ..

Imposante gepleisterde lijstgevel in Neo-Renaissance trant. Gebosseerd beneden gedeelte met cartouches, waarin engelenkopjes. Hoofdverdieping met fantasiepilasters en schuiframen; tweede verdieping met kruisramen. 1881. Architecten: W. van Lookeren Campagne en E.Gonfeld von Felbert. Museum. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37590
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Het bosseren (bossering, bossage, gebosseerd) is het bewerken van stenen op zodanige manier dat de zichtbare kant van de steen in een muur ruw behakt wordt. Door bossering krijgt een gevel of zuil een fors, rustiek uiterlijk.

Van oorsprong komt het bosseren van natuursteen van de Romeinen en later komt dit ook voor in romaanse en renaissancistische gebouwen, daar ook wel Rustica genoemd. Aanvankelijk zijn het bosseringen in natuursteen, later werd dit ook in pleisterwerk toegepast. Bosseringen worden vooral toegepast in de plint, op de hoeken en soms ook als band.

Een afgeleide van het ruwe behakken zijn bosseringen met bepaalde motieven en patronen, waarbij de willekeur aan behakkingen ontbreekt.Monumenten in de buurt van Imposante gepleisterde lijstgevel in Neo-Renaissance trant. Gebosseerd beneden gedeelte met cartouches, waarin engelenkopjes. Hoofdverdieping met fantasiepilasters en schuiframen; tweede verdieping me .. in Vlissingen

Huis met gepleisterde lijstgevel. Het fries voorzien van consoles. Dakkapel. Moderne café pui

Bellamypark 17
Vlissingen
Huis met gepleisterde lijstgevel. Het fries voorzien van consoles. Dakkapel. XVIII. Moderne cafe pui.

Huis met gepleisterde lijstgevel. Dakkapel met houten piron. Eenvoudige voordeuromlijsting

Bellamypark 21
Vlissingen
Huis met gepleisterde lijstgevel. Dakkapel met houten piron. Eenvoudige voordeuromlijsting. XVIII.

Huis met lijstgevel. Voordeuromlijsting en kalf met tandlijstjes, bovenlicht. Het middendeel van de gevel vertoont banden en figuren van donkerrode st ..

Bellamypark 23
Vlissingen
Huis met lijstgevel. Voordeuromlijsting en kalf met tandlijstjes, bovenlicht. Het middendeel van de gevel vertoont banden en figuren van don..

Huis met gedeeltelijk ontpleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Zandstenen hoekblokken en banden. Ontlastingsboogje boven z ..

Bellamypark 15
Vlissingen
Huis met gedeeltelijk ontpleisterde trapgevel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Zandstenen hoekblokken en banden. Ontlastingsboog..

Huis met gepleisterde lijstgevel. De lijst voorzien van vijf consoles. Dakkapel. Eenvoudige voordeuromlijsting, stoeptreden. Waterlijsten, gevelsteen ..

Bellamypark 13
Vlissingen
HUIS met gepleisterde lijstgevel. De lijst voorzien van vijf consoles. Dakkapel. Eenvoudige voordeuromlijsting, stoeptreden. Waterlijsten, g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)