Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "La Ferme Blanche" in Haarzuilens

Boerderij

Rijndijk 6
3455RM Haarzuilens (gemeente Utrecht)
Utrecht

Bouwjaar: einde 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij "La Ferme Blanche"

"La Ferme Blanche". Gepleisterde boerderij uit het einde van de 19e eeuw onder afgewolfd zadeldak. Rechts een opkamer. Vensters met zesruitsschuiframen en luiken. In de voorgevel een gevelsteen, bestaande uit twee gedeelten. Boven een voorstelling van een schip met onderschrift: "Hier ben ick een scypper en sitten aen roer". Daaronder een voorstelling van een ploegende boer met onderschrift: "Hier gaen ick ploggen ben een boer". Anno 1628. Deze gevelsteen is afkomstig van een boerderij, die voor de herbouw van het kasteel De Haer in 1892 werd afgebroken en op deze plek herbouwd. Hoger in de moderne schuur op het erf een gevelsteen met het Zeeuwse wapen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37520
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "La Ferme Blanche" in Haarzuilens

De Haar, duiventoren met brug

Kasteellaan 1
Haarzuilens (Gemeente Utrecht)
Omschrijving onderdeel 6: DUIVENTOREN MET BRUG. Rode bakstenen neogotische toegangspoort met houten brug (oorspronkelijk ophaalbrug) met o..

De Haar, Franse brug

Kasteellaan 1
Haarzuilens (Gemeente Utrecht)
Omschrijving onderdeel 7: FRANSE BRUG. Rode bakstenen brug onder doorgang met houten kap met zadeldak (leien) in neogotische stijl. De bru..

De Haar, Grote voorburcht

Kasteellaan 1
Haarzuilens (Gemeente Utrecht)
Omschrijving onderdeel 8: GROTE VOORBURCHT (GROTE COUR/COUR D'HONNEUR). Voorburcht met verschillende rode bakstenen bastions met schietsleu..

De Haar, kapel op kapeleiland met twee bruggen

Kasteellaan 1
Haarzuilens (Gemeente Utrecht)
Omschrijving onderdeel 9: KERK OF KAPEL OP KERKEILAND MET TWEE BRUGGEN. Kerk of Kapel van rode baksteen, gesticht in de veertiende eeuw al..

De Haar, tuinsieraden in rozentuin

Kasteellaan 1
Haarzuilens (Gemeente Utrecht)
Omschrijving onderdeel 10: TUINSIERADEN IN DE ROZENTUIN. A. Aan de zuidzijde van de rozentuin gesitueerde natuurstenen HALFRONDE BANK met g..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij "La Ferme Blanche" in Haarzuilens

Foto's (1)