Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Waag in Vlaardingen

Gebouw

Markt 62
3131CR Vlaardingen
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 17e eeuw 1600 eerste kwart 17e eeuw


Beschrijving van Waag

Waag. In oorsprong gotische kapel tegen de noordbeuk van de Grote Kerk, bekleed met tuf en voorzien van diagonaal geplaatste hoektoren. Poort, geflankeerd door bakstenen, gebosseerde pilasters en bekroond door een fries met triglyphen en metopen (XVIIa). Te weerszijden twee rechthoekige vensters met luiken. Gerestaureerd in 1926. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37421
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Waag in Vlaardingen

Toren Grote Kerk

Markt 63
Vlaardingen
Toren. Zeer sober en strak bouwwerk, opgetrokken in 1744 door Daniel van Stolk, nadat de oude wegens bouwvalligheid werd afgebroken. Baksten..

Grote Kerk

Markt 63
Vlaardingen
Grote Kerk (Ned. Herv.). Driebeukige, in oorsprong gotische hallenkerk, verwoest in 1574, nadien hersteld en driemaal vergroot, totdat het i..

Pand met klokgevel

Hoogstraat 228
Vlaardingen
Pand met klokgevel (midden XVIII), bekroond door een geprofileerde, gebogen afdekking en met zijvoluten. Gave onderpui uit XIXa, vensters me..

Pand met eenvoudige tuitgevel van IJsselsteen met rode vensterstrekken

Hoogstraat 226
Vlaardingen
Pand met eenvoudige tuitgevel van IJsselsteen met rode vensterstrekken (XIX A?). Belangrijk voor de omgeving van de Grote Kerk.

Hoekpand

Markt 49
Vlaardingen
Hoekpand Smalle Havenstraat. Dwarshuis van parterre en verdieping met zadeldak tussen puntgevels. Lijstgevels (XIX A) met in de verdieping n..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)