Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Esterenburch in Vierpolders

Boerderij

Middelweg 5
3237LJ Vierpolders (gemeente Brielle)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1738


Beschrijving van Esterenburch

"Esterenburch". Boerderij uit 1738, waarvan alleen het woonhuis overgebleven. Ingezwenkte gevel onder kroonlijst. Vensters met roedenverdeling uit de bouwtijd, deur voor de korenzolder en links een deur uit ca. 1800. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37406
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Esterenburch in Vierpolders

Het fort "Penserdijk". Dit fort behoort ten dele tot de voormalige gemeente Oostvoorne en ten dele tot de gemeente Hellevoetsluis. Zijn tweede Nr:3889 ..

Fort op Peltserdijk Tinte
Hellevoetsluis
Fort op de Penserdijk. Gedeelte van het overigens tot de gemeente Oostvoorne behorende fort, gebouwd in 1885. Langgerekte omwalling met grac..

Het fort "Penserdijk"

-
Tinte (Gemeente Westvoorne)
Het fort "Penserdijk". FORT, gebouwd in 1885 als onderdeel van de stelling "Monden Maas en Haringvliet", bestaande uit een langgerekte omwal..

Dorpskerk: Nederlands Hervormde Kerk

Dijckpotingen 1
Vierpolders (Gemeente Brielle)
Ned. Herv. Kerk. Eenvoudig zaalkerkje uit 1721, waarin kansel met lezenaar XVIIId en twee gebrandschilderde ramen (XVIIIa), gerestaureerd do..

Boerderij. In dit pand bevindt zich een woonvertrek met fraaie tableaux van paarse tegels, terwijl de schouw voorzien is van pilastertegels

Hogeweg 8
Vierpolders (Gemeente Brielle)
Boerderij uit het eind 18e eeuw. In dit pand bevindt zich een woonvertrek met fraaie tableaux van paarse tegels, terwijl de schouw voorzien ..

Bedevaartskerk Martelaren van Gorcum

De Rik 5
Brielle
Inleiding BEDEVAARTSKERK uit 1929-1931 behorende bij het complex bedevaartsoord H.H. Martelaren van Gorcum. De in een voor de jaren dertig ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)