Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dorpskerk: Nederlands Hervormde Kerk in Vierpolders

Kerkelijk Gebouw

Dijckpotingen 1
3237AK Vierpolders (gemeente Brielle)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1721


Beschrijving van Dorpskerk: Nederlands Hervormde Kerk

Ned. Herv. Kerk. Eenvoudig zaalkerkje uit 1721, waarin kansel met lezenaar XVIIId en twee gebrandschilderde ramen (XVIIIa), gerestaureerd door Schouten in 1907. Klokkenstoel met klok van J.A. de Grave, 1721, diam. 42,5 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37404
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dorpskerk: Nederlands Hervormde Kerk in Vierpolders

Boerderij. In dit pand bevindt zich een woonvertrek met fraaie tableaux van paarse tegels, terwijl de schouw voorzien is van pilastertegels

Hogeweg 8
Vierpolders (Gemeente Brielle)
Boerderij uit het eind 18e eeuw. In dit pand bevindt zich een woonvertrek met fraaie tableaux van paarse tegels, terwijl de schouw voorzien ..

Esterenburch

Middelweg 5
Vierpolders (Gemeente Brielle)
"Esterenburch". Boerderij uit 1738, waarvan alleen het woonhuis overgebleven. Ingezwenkte gevel onder kroonlijst. Vensters met roedenverdeli..

Catharinahoeve

De Nolle 12
Vierpolders (Gemeente Brielle)
"Catharinahoeve". Hoeve, blijkens steen uit 1805 met ingezwenkte IJsselstenen gevel onder rechte kroonlijst. rodestrekken boven de vensters...

Het fort "Penserdijk". Dit fort behoort ten dele tot de voormalige gemeente Oostvoorne en ten dele tot de gemeente Hellevoetsluis. Zijn tweede Nr:3889 ..

Fort op Peltserdijk Tinte
Hellevoetsluis
Fort op de Penserdijk. Gedeelte van het overigens tot de gemeente Oostvoorne behorende fort, gebouwd in 1885. Langgerekte omwalling met grac..

Het fort "Penserdijk"

-
Tinte (Gemeente Westvoorne)
Het fort "Penserdijk". FORT, gebouwd in 1885 als onderdeel van de stelling "Monden Maas en Haringvliet", bestaande uit een langgerekte omwal..

Kaart & Routeplanner