Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis onder dwars zadeldak tussen in- en uitgezwenkte topgevels, die horizontale uitgemetselde banden vertonen en korfboogvormige venstertogen in Vierlingsbeek

Woonhuis

Spoorstraat 9
5821BB Vierlingsbeek (gemeente Boxmeer)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1756 (jaarankers)


Beschrijving van Huis onder dwars zadeldak tussen in- en uitgezwenkte topgevels, die horizontale uitgemetselde banden vertonen en korfboogvormige venstertogen

HUIS onder dwars zadeldak tussen in- en uitgezwenkte topgevels, die horizontale uitgemetselde banden vertonen en korfboogvormige venstertogen. In de voorgevel jaarankers 1756. Voormalige synagoge. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37400
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis onder dwars zadeldak tussen in- en uitgezwenkte topgevels, die horizontale uitgemetselde banden vertonen en korfboogvormige venstertogen in Vierlingsbeek

Nederlandse Hervormde Kerk

Spoorstraat 17
Vierlingsbeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding Aan de zuidelijke zijde van de Spoorstraat, in de kom van Vierlingsbeek, staat de HERVORMDE KERK, uit 1843. Het in ambachtelijk-..

T-boerderij

Burggraaf 2
Vierlingsbeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding De aan de noordelijke zijde van de Burggraaf staande, direct aan de openbare weg gesitueerde T-BOERDERIJ is opgetrokken in ambach..

Langsdeelschuur

Burggraaf 2
Vierlingsbeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding Westelijk van de boerderij Burggraaf 2 staat een direct aan de openbare weg gesitueerde LANGSDEELSCHUUR, die gedeeltelijk uit oms..

Kazematten

Staaiweg 25
Vierlingsbeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding Op de westelijke oever van de Maas staat, voor twee-derde achter een betonnen KEERMUUR ingegraven in de tuin van het veerhuis, ee..

Kazematten

Staaiweg 25
Vierlingsbeek (Gemeente Boxmeer)
Inleiding Op de westelijke oever van de Maas staat, ten zuiden van de Staaiweg, vrij in de uiterwaard en gescheiden van de Staaiweg door he..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)