Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vrijstaande villa met bel-etage en twee verdiepingen in Amsterdam

Woonhuis

Museumplein 4
1071DJ Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1925
Architect: J. de Bie Leuvelink Tjeenk


Beschrijving van Vrijstaande villa met bel-etage en twee verdiepingen

Vrijstaande villa met bel-etage en twee verdiepingen, plat afgedekt (op verschillende niveau's), van uiterst strenge architectuur, gebouwd 1925 door J. De Bie Leuveling Tjeenk. Opgetrokken in baksteen, gedeeltelijk met houten overkuivingen, in horizontaliserende stijl, waarbij uitsluitend rechte lijnen en vakken zijn toegepast, geinspireerd op de architectuur van Frank Lloyd Wright en de Stijl. Ingangspartij met stoep aangebouwd aan de linkerzijgevel. Gesloten balcons aan voor- en achterzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 3730
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vrijstaande villa met bel-etage en twee verdiepingen in Amsterdam

Vrijstaande villa

Honthorststraat 20
Amsterdam
Vrijstaande VILLA, gebouwd 1904-06 door Ed.Cuypers, op onregelmatige grondslag, met bel-etage en verdieping onder een door voluten bekroonde..

Villa Roelvink

Honthorststraat 9
Amsterdam
Inleiding Een op de hoek van de Honthorststraat en Paulus Potterstraat aan vier zijden vrijstaande VILLA, genaamd villa Roelvink, met bijbe..

Rechterdeel van vrijstaande dubbelvilla

Honthorststraat 7
Amsterdam
Inleiding Rechterdeel van een in 1902 door E. Breman in traditionele stijl met neo-maniƫristische en Art Nouveau invloeden ontworpen, aan ..

Linkerdeel van vrijstaande dubbelvilla

Honthorststraat 5
Amsterdam
Inleiding Linkerdeel van een in 1902 door E. Breman in traditionele stijl met neo-maniƫristische en Art Nouveau invloeden ontworpen, aan v..

Stedelijk Museum

Paulus Potterstraat 13
Amsterdam
Inleiding Op de hoek van de Paulus Potterstraat en Van Baerlestraat tussen 1892 en 1894 tot stand gekomen MUSEUM, het Stedelijk Museum, naa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)