Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Sint Jozefs Kapel. Eenbeukig gebouw met driezijdige sluiting, een gezwenkte façade en open klokkespitsje op het dak in Smakt

St. Jozeflaan 58
5817AD Smakt (gemeente Venray)

Bouwjaar: 1699

Beschrijving van Sint Jozefs Kapel. Eenbeukig gebouw met driezijdige sluiting, een gezwenkte façade en open klokkespitsje op het dak

Sint Jozefs Kapel. Eenbeukig gebouw met driezijdige sluiting, een gezwenkte façade en open klokkespitsje op het dak; oostelijk gedeelte 1699, westelijk gedeelte 1860, gerestaureerd na de tweede wereldoorlog. Tot de inventaris behoren o.a. een houten altaar met barokke retabel van omstreeks 1700, twee paar kerkbanken, XVIII, een crucifix, circa 1700, de houten beelden van de H.H. Jozef, Laurentius en Lucia, XVIIIa. In de zijgevel wapensteen van Johan Albert Bouwens van der Boyen en Maria Amalia van Gelder-arcen. Deze wapens ook boven het hoofdaltaar. Klokkenstoel met klok van anonieme gieter, 1700, diameter 37 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)