Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint Jozefs Kapel. Eenbeukig gebouw met driezijdige sluiting, een gezwenkte façade en open klokkespitsje op het dak in Smakt

Kerkelijk Gebouw

St. Jozeflaan 58
5817AD Smakt (gemeente Venray)
Limburg

Bouwjaar: 1699


Beschrijving van Sint Jozefs Kapel. Eenbeukig gebouw met driezijdige sluiting, een gezwenkte façade en open klokkespitsje op het dak

Sint Jozefs Kapel. Eenbeukig gebouw met driezijdige sluiting, een gezwenkte façade en open klokkespitsje op het dak; oostelijk gedeelte 1699, westelijk gedeelte 1860, gerestaureerd na de tweede wereldoorlog. Tot de inventaris behoren o.a. een houten altaar met barokke retabel van omstreeks 1700, twee paar kerkbanken, XVIII, een crucifix, circa 1700, de houten beelden van de H.H. Jozef, Laurentius en Lucia, XVIIIa. In de zijgevel wapensteen van Johan Albert Bouwens van der Boyen en Maria Amalia van Gelder-arcen. Deze wapens ook boven het hoofdaltaar. Klokkenstoel met klok van anonieme gieter, 1700, diameter 37 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37233
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint Jozefs Kapel. Eenbeukig gebouw met driezijdige sluiting, een gezwenkte façade en open klokkespitsje op het dak in Smakt

Kapel van onze lieve vrouw

Kapelstraat 1
Holthees (Gemeente Boxmeer)
Kapel van Onze Lieve Vrouw, in oorsprong 15e eeuwse bakstenen zaalgebouw met halfzeshoekige sluiting, spitsboogvensters en dakruiter. Herste..

Kasteel Makken: kasteelterrein

Makkenweg 1
Holthees (Gemeente Boxmeer)
Inleiding Het KASTEELTERREIN van het voormalige kasteel Makken bestaat uit een in plattegrond rechthoekig terrein van ca. 200 (N-Z) bij 10..

Kasteel Makken: Voorburcht

Makkenweg 1
Holthees (Gemeente Boxmeer)
Inleiding Het kasteelterrein wordt in twee ongeveer gelijke delen verdeeld door de oost-west getraceerde, resterende zuidelijke helft van ..

Kasteel Makken: Kasteelpoort

Makkenweg 1
Holthees (Gemeente Boxmeer)
Inleiding De waarschijnlijk zeventiende-eeuwse KASTEELPOORT, die zich bevond ter plaats van het huidige hekwerk met inrijpoort, is kort na..

Willibrorduskapel

St Wilbertsweg 30
Geijsteren (Gemeente Venray)
St. Willibrorduskapel. Gebouw met driezijdige sluiting, steunberen, een westelijke topgevel en een open klokkespitsje op het dak, XVI, herst..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)