Meer dan 63.000 rijksmonumenten


O.L. Vrouwekerk in Oostrum

Kerkelijk Gebouw

Mgr. Hanssenstraat 22
5807BD Oostrum (gemeente Venray)
Limburg

Bouwjaar: 15e eeuw 1400 15e eeuw


Beschrijving van O.L. Vrouwekerk

O.L. Vrouwekerk. Schip en iets ouder smaller koor met driezijdige sluiting, laatgotisch, XV, in 1888 gerestaureerd, in 1952 gerestaureerd na zware oorlogsschade. Latere kerk dwars op de oorspronkelijke bouw. In het koor gebeeldhouwde kraag- en sluitstenen. Tot inventaris behoren o.a.: madonnabeeld, XIV; beeld van Christus zijn wonden tonend, XVd; calvariegroep, XVd-XVIa, en enige andere beelden. Mechanisch torenuurwerk, voorzien van elektrische opwinding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37228
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van O.L. Vrouwekerk in Oostrum

Oostrumse watermolen. Eenvoudig gebouw; waterrad verdwenen

Buitenhof 2
Oostrum (Gemeente Venray)
Watermolen. Eenvoudig gebouw, XIX; waterrad verdwenen.

GROT

Meijerlaan (bij)
Oostrum (Gemeente Venray)
Inleiding. Omstreeks 1909 gebouwde GROT met Calvarieberg, Bewening en Graflegging is gelegen in de zuidwestelijke hoek van het kruiswegpark..

Kapellen en kruiswegstaties

Meijerlaan (bij)
Oostrum (Gemeente Venray)
Inleiding. Elf gelijkvormige KAPELLEN met KRUISWEGSTATIES vanaf 1912 gebouwd en voltooid tussen 1914 en 1916 in een mengeling van neo-gotie..

Toegangshek

Meijerlaan (bij)
Oostrum (Gemeente Venray)
Inleiding. TOEGANGSHEK uit 1909-1916 gesitueerd in de smalle oostzijde van het park. Het hekwerk kenmerkt zich door eenvoudig smeedwerk met..

Klein Spraland. Boerderij van het hoftype. Woonhuis met aan de voorzijde een later tot topgevel gecompleteerde gevel met het ankerjaartal onder een ta ..

Geysterseweg 33
Oostrum (Gemeente Venray)
Klein Spraland. Boerderij van het hoftype. Woonhuis met aan de voorzijde een later tot topgevel gecompleteerde gevel met het ankerjaartal 17..

Kaart & Routeplanner