Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint Annakapel. Gebouwtje met zadeldak tussen twee topgevels; een korfboogingang, waarboven een steen met o.a. het jaartal, en twee ronde zijvenstertjes in Oirlo

Kerkelijk Gebouw

Hogeweg Ongd
5808ZM Oirlo (gemeente Venray)
Limburg

Bouwjaar: 1788 (jaartal)


Beschrijving van Sint Annakapel. Gebouwtje met zadeldak tussen twee topgevels; een korfboogingang, waarboven een steen met o.a. het jaartal, en twee ronde zijvenstertjes

Sint Annakapel. Gebouwtje met zadeldak tussen twee topgevels; een korfboogingang, waarboven een steen met o.a. het jaartal 1788, en twee ronde zijvenstertjes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37224
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint Annakapel. Gebouwtje met zadeldak tussen twee topgevels; een korfboogingang, waarboven een steen met o.a. het jaartal, en twee ronde zijvenstertjes in Oirlo

Sint Gertrudiskerk

Hoofdstraat 23
Oirlo (Gemeente Venray)
Sint Gertrudiskerk. Laatgotisch koor, XV, inventaris o.a. enige laatgotische houten beelden, waarvan opmerkelijk een crucifix met oorspronke..

Sint Mathiaskerk

Horsterweg 55
Castenray (Gemeente Venray)
Sint Mathiaskerk. Laat-gotisch koor met driezijdige sluiting, xv.Preekstoel, 1724. Houten beeld van de H. Mathias, XVI. Mechanisch torenuurw..

Boerderij van het hoftype: hallehuis in T-vorm, in achtergevel ankerjaartal; Daken gedeeltelijk met stro bedekt. Bakhuis

Lollebeekweg 57
Castenray (Gemeente Venray)
Boerderij van het hoftype: hallehuis in T-vorm, XVIII, in achtergevel ankerjaartal 1854; Daken gedeeltelijk met stro bedekt. Bakhuis.

GROT

Meijerlaan (bij)
Oostrum (Gemeente Venray)
Inleiding. Omstreeks 1909 gebouwde GROT met Calvarieberg, Bewening en Graflegging is gelegen in de zuidwestelijke hoek van het kruiswegpark..

Kapellen en kruiswegstaties

Meijerlaan (bij)
Oostrum (Gemeente Venray)
Inleiding. Elf gelijkvormige KAPELLEN met KRUISWEGSTATIES vanaf 1912 gebouwd en voltooid tussen 1914 en 1916 in een mengeling van neo-gotie..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)