Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het hoftype: hallehuis in T-vorm, in achtergevel ankerjaartal; Daken gedeeltelijk met stro bedekt. Bakhuis in Castenray

Boerderij

Lollebeekweg 57
5811AJ Castenray (gemeente Venray)
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw / 1854 (ankerjaartal)


Beschrijving van Boerderij van het hoftype: hallehuis in T-vorm, in achtergevel ankerjaartal; Daken gedeeltelijk met stro bedekt. Bakhuis

Boerderij van het hoftype: hallehuis in T-vorm, XVIII, in achtergevel ankerjaartal 1854; Daken gedeeltelijk met stro bedekt. Bakhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37213
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het hoftype: hallehuis in T-vorm, in achtergevel ankerjaartal; Daken gedeeltelijk met stro bedekt. Bakhuis in Castenray

Sint Mathiaskerk

Horsterweg 55
Castenray (Gemeente Venray)
Sint Mathiaskerk. Laat-gotisch koor met driezijdige sluiting, xv.Preekstoel, 1724. Houten beeld van de H. Mathias, XVI. Mechanisch torenuurw..

Hallehuis onder een gedeeltelijk met stro bedekt wolfdak en ankerjaartal

Lollebeekweg 21
Castenray (Gemeente Venray)
Hallehuis onder een gedeeltelijk met stro bedekt wolfdak en ankerjaartal 1715.

Hallehuis

Schoor 2
Castenray (Gemeente Venray)
Hallehuis, XIX A, onder een grotendeels met stro gedekt dak; het woongedeelte naar een zijde dwars uitgebouwd, heeft segmentboogvensters in ..

Boerderij met gepleisterd woongedeelte dat samen met de stal een doorlopend dak heeft, aan de voorzijde afgewolfd, aan de achterzijde afgesloten door ..

Gortmolenweg 19
Horst (Gemeente Horst aan de Maas)
Boerderij uit het midden van de 19e eeuw met gepleisterd woongedeelte dat samen met de stal een doorlopend dak heft, aan de voorzijde afgewo..

Sint Annakapel. Gebouwtje met zadeldak tussen twee topgevels; een korfboogingang, waarboven een steen met o.a. het jaartal, en twee ronde zijvenstertj ..

Hogeweg
Oirlo (Gemeente Venray)
Sint Annakapel. Gebouwtje met zadeldak tussen twee topgevels; een korfboogingang, waarboven een steen met o.a. het jaartal 1788, en twee ron..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)