Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Steenenkamer. Huisje onder dwars zadeldak tussen houten topgevels; gepleisterde plint. In de voorgevel een negenruitsschuifvenster met aan weerszijden een smal rondboogvenster. Moderne aanbouw aan .. in Schellinkhout

Woonhuis

Dorpsweg 61
1697KC Schellinkhout (gemeente Drechterland)
Noord Holland


Beschrijving van De Steenenkamer. Huisje onder dwars zadeldak tussen houten topgevels; gepleisterde plint. In de voorgevel een negenruitsschuifvenster met aan weerszijden een smal rondboogvenster. Moderne aanbouw aan ..

De Stenenkamer. Huisje onder dwars zadeldak tussen houten topgevels; gepleisterde plint. In de voorgevel een negenruitsschuifvenster met aan weerszijden een smal rondboogvenster. Moderne aanbouw aan de achterzijde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37141
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Steenenkamer. Huisje onder dwars zadeldak tussen houten topgevels; gepleisterde plint. In de voorgevel een negenruitsschuifvenster met aan weerszijden een smal rondboogvenster. Moderne aanbouw aan .. in Schellinkhout

Stolpboerderij "Nooit Gedacht"

Dorpsweg 75
Schellinkhout (Gemeente Drechterland)
Inleiding In 1890 gebouwde STOLPBOERDERIJ van het afgeleide Noordhollandse type. De boerderij, genaamd "Nooit Gedacht", ligt aan de oostzij..

Stolpboerderij van het afgeleide Westfriese type

Dorpsweg 98
Schellinkhout (Gemeente Drechterland)
Inleiding Vermoedelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw daterende STOLPBOERDERIJ, van het afgeleide Westfriese type. De boerderij ligt..

Vrijstaand houten woonhuis

Dorpsweg 106
Schellinkhout (Gemeente Drechterland)
Inleiding Rond 1850 gebouwd vrijstaand houten WOONHUIS. Het pand ligt, schuin op de weg geplaatst, aan de westzijde van de Dorpsweg, op de ..

Stolphoeve met links boven de voorgevel een houten geveltop. Pronkdeur met panelen; zesruitsschuifvensters; muurankers

Dorpsweg 20
Schellinkhout (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve met links boven de voorgevel een houten geveltop. Pronkdeur met panelen; zesruitsschuifvensters; muurankers. XVIII-XIX.

Martinuskerk

Dorpsweg 116
Schellinkhout (Gemeente Drechterland)
Herv. Kerk. Dorpskerk, die tesamen met het raadhuis op een aantrekkelijke wijze is gelegen aan de voet van de IJsselmeerdijk. Eenbeukige kru..

Kaart & Routeplanner


Foto's (16)

Alle 16 foto's weergeven