Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolphoeve met links boven de voorgevel een houten geveltop. Pronkdeur met panelen; zesruitsschuifvensters; muurankers in Schellinkhout

Boerderij

Dorpsweg 20
1697KA Schellinkhout (gemeente Drechterland)
Noord Holland

Bouwjaar: 18e-19e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Stolphoeve met links boven de voorgevel een houten geveltop. Pronkdeur met panelen; zesruitsschuifvensters; muurankers

Stolphoeve met links boven de voorgevel een houten geveltop. Pronkdeur met panelen; zesruitsschuifvensters; muurankers. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37138
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Stolphoeve met links boven de voorgevel een houten geveltop. Pronkdeur met panelen; zesruitsschuifvensters; muurankers
1
Recensie door: ()
Gebouw staat, 25-5-2016, in de brand.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolphoeve met links boven de voorgevel een houten geveltop. Pronkdeur met panelen; zesruitsschuifvensters; muurankers in Schellinkhout

De Steenenkamer. Huisje onder dwars zadeldak tussen houten topgevels; gepleisterde plint. In de voorgevel een negenruitsschuifvenster met aan weerszij ..

Dorpsweg 61
Schellinkhout (Gemeente Drechterland)
De Stenenkamer. Huisje onder dwars zadeldak tussen houten topgevels; gepleisterde plint. In de voorgevel een negenruitsschuifvenster met aan..

Stolpboerderij "Nooit Gedacht"

Dorpsweg 75
Schellinkhout (Gemeente Drechterland)
Inleiding In 1890 gebouwde STOLPBOERDERIJ van het afgeleide Noordhollandse type. De boerderij, genaamd "Nooit Gedacht", ligt aan de oostzij..

Stolpboerderij van het afgeleide Westfriese type

Dorpsweg 98
Schellinkhout (Gemeente Drechterland)
Inleiding Vermoedelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw daterende STOLPBOERDERIJ, van het afgeleide Westfriese type. De boerderij ligt..

Vrijstaand houten woonhuis

Dorpsweg 106
Schellinkhout (Gemeente Drechterland)
Inleiding Rond 1850 gebouwd vrijstaand houten WOONHUIS. Het pand ligt, schuin op de weg geplaatst, aan de westzijde van de Dorpsweg, op de ..

Martinuskerk

Dorpsweg 116
Schellinkhout (Gemeente Drechterland)
Herv. Kerk. Dorpskerk, die tesamen met het raadhuis op een aantrekkelijke wijze is gelegen aan de voet van de IJsselmeerdijk. Eenbeukige kru..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)