Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudig pand, deel uitmakend van de aantrekkelijke situatie bij de Hervormde Kerk. Gevel vernieuwd; houten zijwand in Hem

Woonhuis

Hemmerbuurt 101
1607CE Hem (gemeente Drechterland)
Noord Holland


Beschrijving van Eenvoudig pand, deel uitmakend van de aantrekkelijke situatie bij de Hervormde Kerk. Gevel vernieuwd; houten zijwand

Eenvoudig pand, deel uitmakend van de aantrekkelijke situatie bij de Herv. Kerk. Gevel vernieuwd; houten zijwand. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37133
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudig pand, deel uitmakend van de aantrekkelijke situatie bij de Hervormde Kerk. Gevel vernieuwd; houten zijwand in Hem

Driezijdig ombouwde kaakberghoeve. Het ver uitgebouwde vooreind heeft een houten zijgevel, vensters met roedenverdeling en een houten geveltop met mak ..

Hemmerbuurt 99
Hem (Gemeente Drechterland)
Driezijdig ombouwde kaakberghoeve. Het ver uitgebouwde vooreind heeft een houten zijgevel, vensters met roedenverdeling en een houten gevelt..

Stolphoeve met lang uitgebouwd vooreind, voorzien van houten geveltop. De wanden van het bedrijfsgedeelte gedeeltelijk van hout

Hemmerbuurt 93
Hem (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve met lang uitgebouwd vooreind, voorzien van houten geveltop. De wanden van het bedrijfsgedeelte gedeeltelijk van hout. XVIII/XIX.

Toren van de Hervormde Kerk

Hemmerbuurt 66
Hem (Gemeente Drechterland)
Toren der Herv. Kerk. Drie geledingen; ingang gevat in een hoogopgaande spitsboog en gedekt door roos zandstenen latei. De tweede en derde g..

Stolpboerderij "Schuilwijk"

Hemmerbuurt 56
Hem (Gemeente Drechterland)
Inleiding Stolpboerderij van het afgeleide Westfriese type, in kern ouder dan 1850 maar met een voorgevel daterend uit de tweede helft van ..

Lage houten stolphoeve. Twee houten wanden op plint van gele baksteen en negenruitsschuifvensters

Hemmerbuurt 7
Hem (Gemeente Drechterland)
Lage houten stolphoeve. Twee houten wanden op plint van gele baksteen en negenruitsschuifvensters. XVIII.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)