Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Lage houten stolphoeve. Twee houten wanden op plint van gele baksteen en negenruitsschuifvensters in Hem

Boerderij

Hemmerbuurt 7
1607CC Hem (gemeente Drechterland)
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Lage houten stolphoeve. Twee houten wanden op plint van gele baksteen en negenruitsschuifvensters

Lage houten stolphoeve. Twee houten wanden op plint van gele baksteen en negenruitsschuifvensters. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37130
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Lage houten stolphoeve. Twee houten wanden op plint van gele baksteen en negenruitsschuifvensters in Hem

Stolpboerderij van het afgeleide Noordhollandse type

Westeinde 13
Venhuizen (Gemeente Drechterland)
Inleiding In 1905 gebouwde STOLPBOERDERIJ van het afgeleide Noordhollandse type. De boerderij, die aan de zuidwestzijde een staartstuk bezi..

Voormalig raadhuis van de stede Hem. Rechthoekig gebouw, bestaande uit een begane grond en een verdieping, gedekt door schilddak met dakkapel. De cart ..

Westeinde 3
Venhuizen (Gemeente Drechterland)
Rechthoekig gebouw, bestaande uit een begane grond en een verdieping, gedekt door schilddak met dakkapel, XVIII b/c. De dakkapel versierd me..

Stolpboerderij "Schuilwijk"

Hemmerbuurt 56
Hem (Gemeente Drechterland)
Inleiding Stolpboerderij van het afgeleide Westfriese type, in kern ouder dan 1850 maar met een voorgevel daterend uit de tweede helft van ..

Stolphoeve met lang uitgebouwd vooreind, voorzien van houten geveltop. De wanden van het bedrijfsgedeelte gedeeltelijk van hout

Hemmerbuurt 93
Hem (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve met lang uitgebouwd vooreind, voorzien van houten geveltop. De wanden van het bedrijfsgedeelte gedeeltelijk van hout. XVIII/XIX.

Driezijdig ombouwde kaakberghoeve. Het ver uitgebouwde vooreind heeft een houten zijgevel, vensters met roedenverdeling en een houten geveltop met mak ..

Hemmerbuurt 99
Hem (Gemeente Drechterland)
Driezijdig ombouwde kaakberghoeve. Het ver uitgebouwde vooreind heeft een houten zijgevel, vensters met roedenverdeling en een houten gevelt..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)