Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig raadhuis van de stede Hem. Rechthoekig gebouw, bestaande uit een begane grond en een verdieping, gedekt door schilddak met dakkapel. De cartouche op de gevel met opschrift '1662' is afkomsti .. in Venhuizen

Woonhuis

Westeinde 3
1606CZ Venhuizen (gemeente Drechterland)
Noord Holland

Bouwjaar: tweede of derde kwart 18e eeuw


Beschrijving van Voormalig raadhuis van de stede Hem. Rechthoekig gebouw, bestaande uit een begane grond en een verdieping, gedekt door schilddak met dakkapel. De cartouche op de gevel met opschrift '1662' is afkomsti ..

Rechthoekig gebouw, bestaande uit een begane grond en een verdieping, gedekt door schilddak met dakkapel, XVIII b/c. De dakkapel versierd met gebeeldhouwde natuurstenen kluwstukken, schildhoudende leeuw en een cartouche met 1662, dit alles afkomstig van een ouder gebouw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37128
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Voormalig raadhuis van de stede Hem. Rechthoekig gebouw, bestaande uit een begane grond en een verdieping, gedekt door schilddak met dakkapel. De cartouche op de gevel met opschrift '1662' is afkomsti .. in Venhuizen

Stolpboerderij van het afgeleide Noordhollandse type

Westeinde 13
Venhuizen (Gemeente Drechterland)
Inleiding In 1905 gebouwde STOLPBOERDERIJ van het afgeleide Noordhollandse type. De boerderij, die aan de zuidwestzijde een staartstuk bezi..

Lage houten stolphoeve. Twee houten wanden op plint van gele baksteen en negenruitsschuifvensters

Hemmerbuurt 7
Hem (Gemeente Drechterland)
Lage houten stolphoeve. Twee houten wanden op plint van gele baksteen en negenruitsschuifvensters. XVIII.

Stolpboerderij "Schuilwijk"

Hemmerbuurt 56
Hem (Gemeente Drechterland)
Inleiding Stolpboerderij van het afgeleide Westfriese type, in kern ouder dan 1850 maar met een voorgevel daterend uit de tweede helft van ..

Stolphoeve met lang uitgebouwd vooreind, voorzien van houten geveltop. De wanden van het bedrijfsgedeelte gedeeltelijk van hout

Hemmerbuurt 93
Hem (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve met lang uitgebouwd vooreind, voorzien van houten geveltop. De wanden van het bedrijfsgedeelte gedeeltelijk van hout. XVIII/XIX.

Driezijdig ombouwde kaakberghoeve. Het ver uitgebouwde vooreind heeft een houten zijgevel, vensters met roedenverdeling en een houten geveltop met mak ..

Hemmerbuurt 99
Hem (Gemeente Drechterland)
Driezijdig ombouwde kaakberghoeve. Het ver uitgebouwde vooreind heeft een houten zijgevel, vensters met roedenverdeling en een houten gevelt..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)