Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huisje, gedekt door een dwars schilddak met hoekschoorstenen. Houten voorgevel op bakstenen plint, rechts doorlopend langs de afgeschuinde hoek in Venhuizen

Woonhuis

Kerkeveld 3
1606AV Venhuizen (gemeente Drechterland)
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1800 1800 ca. 1800


Beschrijving van Huisje, gedekt door een dwars schilddak met hoekschoorstenen. Houten voorgevel op bakstenen plint, rechts doorlopend langs de afgeschuinde hoek

Aantrekkelijk nabij de gotische kerk van Venhuizen gelegen huisje, gedekt door een dwars schilddak met hoekschoorstenen. Houten voorgevel op bakstenen plint, rechts doorlopend langs de afgeschuinde hoek. Paneeldeur met bovenlicht in eenvoudige omlijsting; negenruitsschuifvensters. ca. 1800. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37125
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huisje, gedekt door een dwars schilddak met hoekschoorstenen. Houten voorgevel op bakstenen plint, rechts doorlopend langs de afgeschuinde hoek in Venhuizen

Hervormde kerk "Emerentia"

Kerkweg 109
Venhuizen (Gemeente Drechterland)
HERVORMDE KERK. Eenbeukige kruiskerk, bestaande uit een vijfzijdig gesloten koor, een transept met rijk behandelde gevels, dit XVI A, een s..

Klokkenstoel, in de toren van de Hervormde Kerk met klok van Geert van Wou

Kerkweg 109
Venhuizen (Gemeente Drechterland)
In de toren der Herv. Kerk een klokkenstoel met klok van Geert van Wou, 1500, diam. 118 cm.

Overhaal. Aan de weerszijden van de weg twee houten windassen met bijbehorende bakstenen straatjes en planken glijvoeren die uitkomen die uitkomen in ..

Westerbuurt 34
Venhuizen (Gemeente Drechterland)
Overhaal. Aan de weerszijden van de weg twee houten windassen met bijbehorende bakstenen straatjes en planken glijvoeren die uitkomen die ui..

Burgemeesterwoning

De Buurt 82
Venhuizen (Gemeente Drechterland)
Inleiding In het vierde kwart van de 19de eeuw gebouwde vrijstaande voormalige BURGEMEESTERSWONING. De woning, welke aan de noordzijde van ..

De boerderij met woonhuis

De Buurt 62
Venhuizen (Gemeente Drechterland)
Inleiding Aan de noordzijde van De Buurt gelegen STOLPBOERDERIJ MET WOONHUIS. De stolpboerderij is een Noordhollands type en dateert vermoe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)