Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Uitspanning Oranje Zon. Woonhuis in L-vorm met pannendak. Bakgoot op ijzeren steunen in Vrouwenpolder

Woonhuis

Koningin Emmaweg 26
4354KE Vrouwenpolder (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 1726


Beschrijving van Uitspanning Oranje Zon. Woonhuis in L-vorm met pannendak. Bakgoot op ijzeren steunen

Uitspanning Oranje Zon. Woonhuis in L-vorm met pannendak. Bakgoot op ijzeren steunen, 1726 in muurankers van tuittopgevel. Vlechtingen in de top. Ramen met vier-ruits onder- en vier-ruits bovenramen. Stenen schuur met houten top en rieten zadeldak. Tussen woonhuis en grote schuur lagere bijschuur in steen met gedeeltelijk rieten, gedeeltelijk pannendak. Vervolgens losstaande houten schuur met pannen wolfdak. XVII-XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 37010
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Uitspanning Oranje Zon. Woonhuis in L-vorm met pannendak. Bakgoot op ijzeren steunen in Vrouwenpolder

Overduin: prieel "rode tent"

Munnikweg 1
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Omschrijving PRIEEL 'RODE TENT' behorende tot de buitenplaats Overduin. Aan de oostrand van de aanleg, aan het einde van een formele dwars..

Overduin: koetshuis

Dunoweg 4
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Omschrijving KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Overduin. Nabij het hoofdgebouw staat een koetshuis uit ca.1839 toegeschreven aan arc..

Overduin: boerderij

Dunoweg 8
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Omschrijving BOERDERIJ behorende tot de buitenplaats Overduin. Ten noordwesten van het hoofdgebouw staat op een oude dijk een 16de-eeuwse ..

Overduin: landbouwschuur

Dunoweg 8
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Omschrijving LANDBOUWSCHUUR behorende tot de buitenplaats Overduin. Ten dele op de 18de-eeuwse bouwplaats staat een grote langgerekte schu..

Overduin: bakkeet

Dunoweg 8
Oostkapelle (Gemeente Veere)
Omschrijving BAKKEET behorende tot de buitenplaats Overduin. Tegenover de boerderij en daartoe behorend staat een op rechthoekige grondsla..

Kaart & Routeplanner