Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vierkant gebouwtje op de grens van het kerkterrein, waarin vensters met kleine roedenverdeling in Veere

Woonhuis

Oudestraat 28
4351AV Veere
Zeeland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Vierkant gebouwtje op de grens van het kerkterrein, waarin vensters met kleine roedenverdeling

Vierkant gebouwtje op de grens van het kerkterrein, waarin vensters met kleine roedenverdeling. XVIII. Voormalige portierswoning van de Grote Kerk. Aanleunend tegen dit sterk gerestaureerde pandje ingangspijlers van de toegang tot het kerkhofterrein. Aan de andere zijde van het kerkhofterrein soortgelijke ingangspijlers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36969
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vierkant gebouwtje op de grens van het kerkterrein, waarin vensters met kleine roedenverdeling in Veere

Gepleisterd woonhuis zonder verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak

Oudestraat 55
Veere
Oude Straat 53: Gepleisterd WOONHUIS (XVIII-XIX) zonder verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak (nok/straat), dat aan de ..

Huis met rechte gevel

Oudestraat 51
Veere
Huis met rechte gevel. Gootlijst op klosjes. Voordeuromlijsting met tandlijst en bovenlicht met kleine roedenverdeling. Stoepbank. Geprofile..

Boerenhofstede

Wagenaarstraat 51
Veere
Boerenhofstede. Links woonhuis met aan de Wagenaarstraat blinden gevel. Vensters en ramen aan de tuinzijde, welke zichtbaar is vanaf de Veer..

Pand met rechthoekige plattegrond onder zadeldak tussen puntgevels

Wijngaardstraat 23
Veere
Pand met rechthoekige plattegrond onder zadeldak tussen puntgevels. Voor- en een zijgevel wit gepleisterd met zwarte plint. In de voorgevel ..

Grote Kerk

Oudestraat 26
Veere
O.L. VROUWEKERK. Met de bouw van de hoofdkerk werd in 1479 een aanvang gemaakt door Antonis Keldermans op de plaats van de kerk, die in 134..

Kaart & Routeplanner