Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterd woonhuis zonder verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak in Veere

Woonhuis

Oudestraat 55
4351AT Veere
Zeeland

Bouwjaar: 18e-19e eeuw


Beschrijving van Gepleisterd woonhuis zonder verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak

Oude Straat 53: Gepleisterd WOONHUIS (XVIII-XIX) zonder verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak (nok/straat), dat aan de rechterzijde doorloopt in dat van Oude Straat 55-57; 6-ruits schuifvenster, deur met 4-ruits bovenlicht; laat 19e eeuwse dakkapel. Oude Straat 55-57: Gepleisterd woonhuis met bedrijfsgedeelte (XVIII/XIX) zonder verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak (nok/straat), dat aan de linkerzijde doorloopt in dat van Oude Straat 53; 6-ruitsschuifvenster, deur met 4-ruits bovenlicht en driedelige bedrijfsdeur met drie 3-ruitsbovenlichten; laat 19e eeuwse dakkapel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36965
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterd woonhuis zonder verdieping onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak in Veere

Huis met rechte gevel

Oudestraat 51
Veere
Huis met rechte gevel. Gootlijst op klosjes. Voordeuromlijsting met tandlijst en bovenlicht met kleine roedenverdeling. Stoepbank. Geprofile..

Vierkant gebouwtje op de grens van het kerkterrein, waarin vensters met kleine roedenverdeling

Oudestraat 28
Veere
Vierkant gebouwtje op de grens van het kerkterrein, waarin vensters met kleine roedenverdeling. XVIII. Voormalige portierswoning van de Grot..

Fontein bij Grote Kerk

Fontein bij kerk
Veere
Fontein bij de kerk. Elegant achthoekig schuurstenen gebouwtje, dienend als overdekking van de ronde stenen put (vergaarplaats van het gootw..

Grote Kerk

Oudestraat 26
Veere
O.L. VROUWEKERK. Met de bouw van de hoofdkerk werd in 1479 een aanvang gemaakt door Antonis Keldermans op de plaats van de kerk, die in 134..

Stenen walmuren

Restanten zeefortificatie
Veere
Restanten van de omstreeks 1500 aangelegd en later herhaaldelijk vernieuwde zee fortificatie, namelijk stenen walmuren vanaf het Oranjebolwe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)