Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hotel De Wereld in Wageningen

Gebouw

5 Mei Plein 1
6703CD Wageningen
Gelderland

Bouwjaar: 1850


Beschrijving van Hotel De Wereld

Hotel de Wereld. HERENHUIS uit het derde kwart van de 19e eeuw met verdieping en omlopend schilddak. De eenvoudige, bakstenen gevels hebben hoekdammen en aan de voorzijde een risaliet, waarboven de houten kroonlijst is omgekornist. De bovenvensters hebben hun zesdelige schuiframen uit de bouwtijd bewaard. Aan de oostzijde een haaks op het oudere deel geplaatste lagere vleugel (omstreeks 1865), die een verdieping hoger is, in de risaliet gesneden consoles onder de kroonlijst en vensters met afgeronde bovenhoeken heeft. Hotel 'de Wereld' kreeg bekendheid, doordat hier in 1945 de capitulatie der Duitse strijdkrachten in Nederland plaatsvond. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 369102
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Hotel De Wereld in Wageningen

Boerenhuis

5 Mei Plein 12
Wageningen
Boerenhuis, waarschijnlijk omstreeks 1700. Onder een schilddak, waarin een hijsluik met frontonbekroning. De vensters van de benedenverdiepi..

Boerenhuis

5 Mei Plein 13
Wageningen
BOERENHUIS, waarschijnlijk omstreeks 1700, waarvan het links uitgebouwde deel van het woonhuis een zadeldak tegen een puntgevel heeft, terwi..

Israëlitische begraafplaats

Generaal Foulkesweg 14
Wageningen
Israelitische begraafplaats.

Latijnse School

Molenstraat 8
Wageningen
V.m. Latijnse School. Omstreeks het midden der 19e eeuw geheel gepleisterd en gewijzigd gebouw, dat in de gevel aan de Herenstraat een steen..

Fragment stadsmuur

Molenstraat 16
Wageningen
Aan de oostzijde der oude stad, evenwijdig met de Herenstraat tussen de Kasteelsegang en de Molenstraat een fragment van de stadsmuur, dat t..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)