Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Houttuin in Veere

Woonhuis

Kaai 77
4351AC Veere
Zeeland

Bouwjaar: 1614 of 17e-18e eeuw


Beschrijving van De Houttuin

Pand genaamd de Houttuin. Huis met rechte gevel. Gootlijst op klosjes. Op eerste verdieping banden van rode baksteen in lichtgeel metselwerk. Eenvoudige voordeuromlijsting met een kalf voorzien van tandlijst. Kelderluik. XVII-XVIII. Links poortje voor overbouwde gang. Aan achterzijde gedateerd 1614. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36910
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Houttuin in Veere

't Huys Antwerpe

Kaai 79
Veere
Pand genaamd 't Huys Antwerpe. Trapgevel, waarschijnlijk begin XIX vervangen door gepleisterde tuitgevel. Eenvoudige voordeuromlijsting met ..

De Mereminno

Kaai 75
Veere
Pand genaamd De Mereminno. Huis met ingekorte topgevel, aan de hoeken ingezwenkt. Gootlijst op klosjes. Bovenvensters met kleine roedenverde..

Den Spieghel

Kaai 81
Veere
Huis genaamd Den Spieghel. Tuitgevel met vlechtingen. Vensters met roedenverdeling. Voordeuromlijsting met opgeschilderd jaartal (1574) en m..

Huis met afgeknotte trapgevel

Kaai 83
Veere
Huis met afgeknotte trapgevel. Waterlijsten. Natuursteen gebruikt als hoekblokken en in ontlastingsboogje. Voordeuromlijsting met geprofilee..

Huis met trapgevel, bekroond door pinakel

Simon Oomstraat 3
Veere
Huis met trapgevel, bekroond door pinakel. Platen op de treden en banden van natuursteen. Waterlijsten. Puibalk, XVII. Voormalig pakhuis.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)