Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Mereminno in Veere

Woonhuis

Kaai 75
4351AC Veere
Zeeland

Bouwjaar: 1574 of 18e eeuw


Beschrijving van De Mereminno

Pand genaamd De Mereminno. Huis met ingekorte topgevel, aan de hoeken ingezwenkt. Gootlijst op klosjes. Bovenvensters met kleine roedenverdeling. Voordeuromlijsting met opgeschilderd jaartal (anno 1574); bovenlicht; kalf met snijwerk. Kelderluik. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36909
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Mereminno in Veere

De Houttuin

Kaai 77
Veere
Pand genaamd de Houttuin. Huis met rechte gevel. Gootlijst op klosjes. Op eerste verdieping banden van rode baksteen in lichtgeel metselwerk..

't Huys Antwerpe

Kaai 79
Veere
Pand genaamd 't Huys Antwerpe. Trapgevel, waarschijnlijk begin XIX vervangen door gepleisterde tuitgevel. Eenvoudige voordeuromlijsting met ..

Den Spieghel

Kaai 81
Veere
Huis genaamd Den Spieghel. Tuitgevel met vlechtingen. Vensters met roedenverdeling. Voordeuromlijsting met opgeschilderd jaartal (1574) en m..

Huis met trapgevel, bekroond door pinakel

Simon Oomstraat 3
Veere
Huis met trapgevel, bekroond door pinakel. Platen op de treden en banden van natuursteen. Waterlijsten. Puibalk, XVII. Voormalig pakhuis.

Huis met afgeknotte trapgevel

Kaai 83
Veere
Huis met afgeknotte trapgevel. Waterlijsten. Natuursteen gebruikt als hoekblokken en in ontlastingsboogje. Voordeuromlijsting met geprofilee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)