Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand zonder verdieping dubbelpand met aan de voorzijde een gepleisterde, 18e-eeuwse klokgevel met rechte kroonlijst en een gepleisterde, ingrijpend gerestaureerde 17e-eeuwse trapgevel voorzien van jaa .. in Veere

Woonhuis

Kaai 63
4351AB Veere
Zeeland

Bouwjaar: 17e/18e eeuw


Beschrijving van Pand zonder verdieping dubbelpand met aan de voorzijde een gepleisterde, 18e-eeuwse klokgevel met rechte kroonlijst en een gepleisterde, ingrijpend gerestaureerde 17e-eeuwse trapgevel voorzien van jaa ..

Verdiepingloos dubbelpand met aan de voorzijde een gepleisterde, 18e-eeuwse klokgevel met rechte kroonlijst en een gepleisterde, ingrijpend gerestaureerde 17e-eeuwse trapgevel voorzien van jaartalankers 1738 en replica van gevelsteen met zakkendrager uit 1649. Uit de 17e eeuw dateren: de kelders met tongewelven, moer- en kinderbalken boven de begane grond, een getoogd portaal waarboven een oeil de boeuf van terra cotta met engelekopje en kwabornament, een beschadigd kozijn met cannelure en de afgetopte gepleisterde achtergevel. De trappen, ramen en de kapconstructies van beide bouwdelen dateren uit de 20e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36908
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand zonder verdieping dubbelpand met aan de voorzijde een gepleisterde, 18e-eeuwse klokgevel met rechte kroonlijst en een gepleisterde, ingrijpend gerestaureerde 17e-eeuwse trapgevel voorzien van jaa .. in Veere

Huis met gecementeerde trapgevel

Kaai 59
Veere
Huis met gecementeerde trapgevel. Natuurstenen afdekplaten. XVII.

Huis met trapgevel

Kaai 57
Veere
Huis met trapgevel. Afdekplaten van natuursteen. In de gevel banden en waterlijsten van natuursteen. De twee vensters in de top voorzien van..

Den Ghulden Hooren

Kaai 51
Veere
Pand genaamd Den Ghulden Hooren. Huis met tuitgevel en vlechtingen. Gedeelten van natuurstenen banden op eerste verdieping. Eenvoudige voord..

De Mereminno

Kaai 75
Veere
Pand genaamd De Mereminno. Huis met ingekorte topgevel, aan de hoeken ingezwenkt. Gootlijst op klosjes. Bovenvensters met kleine roedenverde..

Den Eenhoorn

Kapellestraat 5
Veere
Pand genaamd Den Eenhoorn. Huis met puntgevel, eind XIX vernieuwd boven de geprofileerde puibalk met tandlijst. Vensters met roedenverdeling..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)