Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fortuna in Veere

Woonhuis

Kaai 31
4351AA Veere
Zeeland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Fortuna

Huis genaamd Fortuna Trapgevel met overhoekse pinakel en natuurstenen afdekplaten. Natuurstenen band en waterlijst. Op de eerste verdieping fraai gemetselde ontlastingsboog. Vensters met kleine roedenverdeling. Drie schijfvormige sierbakstenen met geometrische figuren. Eenvoudige voordeuromlijsting. Kelderluik. Gebeeldhouwde natuurstenen stoeppalen. XVII (op de voordeurposten, Anno 1611). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36900
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fortuna in Veere

Huis met trapgevel, bekroond door overhoekse pinakeltje

Kaai 29
Veere
Huis met trapgevel, bekroond door overhoekse pinakeltje. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Waterlijsten. Toepassing van natuurstee..

Huis met trapgevel, bekroond door overhoeks pinakel

Markt 2
Veere
Huis met trapgevel, bekroond door overhoeks pinakel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Natuursteen gebruikt voor speklagen en voor..

Huis met trapgevel

Markt 4
Veere
Huis met trapgevel. Overhoeks pinakel op kraagsteentjes bekroond door natuurstenen bol. Natuursteen gebruikt voor de platen, welke de treden..

De Struijs

Kaai 27
Veere
Pand, genaamd de Struijs. Bergstenen gevel met korfbogen boven de vensters van de beganegrond en kielbogen boven die van de verdieping. In d..

Onderkelderd huis met gepleisterde rechte gevel

Markt 6
Veere
Onderkelderd huis met gepleisterde rechte gevel. Eenvoudige voordeuromlijsting met bovenlicht. Stoeptreden, stoephekken en kelderluiken. XVI..

Kaart & Routeplanner