Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met trapgevel, bekroond door overhoekse pinakeltje in Veere

Woonhuis

Kaai 29
4351AA Veere
Zeeland

Bouwjaar: 1611


Beschrijving van Huis met trapgevel, bekroond door overhoekse pinakeltje

Huis met trapgevel, bekroond door overhoekse pinakeltje. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Waterlijsten. Toepassing van natuursteen voor hoekstenen, voor speklagen en in de ontlastingsbogen. Vensters met kleine roedenverdeling en ontlastingsbogen met verdiepte velden. Jaartalankers (1611). Moderne pui. XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36899
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met trapgevel, bekroond door overhoekse pinakeltje in Veere

Fortuna

Kaai 31
Veere
Huis genaamd Fortuna Trapgevel met overhoekse pinakel en natuurstenen afdekplaten. Natuurstenen band en waterlijst. Op de eerste verdieping ..

De Struijs

Kaai 27
Veere
Pand, genaamd de Struijs. Bergstenen gevel met korfbogen boven de vensters van de beganegrond en kielbogen boven die van de verdieping. In d..

Huis met trapgevel, bekroond door overhoeks pinakel

Markt 2
Veere
Huis met trapgevel, bekroond door overhoeks pinakel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Natuursteen gebruikt voor speklagen en voor..

't Lammetje

Kaai 25
Veere
De Schotse Huizen. Pand, genaamd 't Lammetje, waarin de Schotse Kolonie was gevestigd. Hoge bergstenen trapgevel, bekroond door overhoekse p..

Huis met trapgevel

Markt 4
Veere
Huis met trapgevel. Overhoeks pinakel op kraagsteentjes bekroond door natuurstenen bol. Natuursteen gebruikt voor de platen, welke de treden..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)