Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Struijs in Veere

Woonhuis

Kaai 27
4351AA Veere
Zeeland

Bouwjaar: tweede helft 17e eeuw


Beschrijving van De Struijs

Pand, genaamd de Struijs. Bergstenen gevel met korfbogen boven de vensters van de beganegrond en kielbogen boven die van de verdieping. In de trommelvelden gotisch traceerwerk. De oorspronkelijke trapgevel vervangen door een kroonlijst en dakkapel. De stenen kruiskozijnen van de begane-grond vervangen door houten raamkozijnen met kleine roedenverdeling. Voordeur met eenvoudige omlijsting. Kelderluik. Brandpoortje met leeuwenkop als sluitsteen (XVII B). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36898
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Struijs in Veere

't Lammetje

Kaai 25
Veere
De Schotse Huizen. Pand, genaamd 't Lammetje, waarin de Schotse Kolonie was gevestigd. Hoge bergstenen trapgevel, bekroond door overhoekse p..

Huis met trapgevel, bekroond door overhoekse pinakeltje

Kaai 29
Veere
Huis met trapgevel, bekroond door overhoekse pinakeltje. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Waterlijsten. Toepassing van natuurstee..

Fortuna

Kaai 31
Veere
Huis genaamd Fortuna Trapgevel met overhoekse pinakel en natuurstenen afdekplaten. Natuurstenen band en waterlijst. Op de eerste verdieping ..

't Bordeaux Oxhooft

Kaai 23
Veere
Pand genaamd 't Bordeaux Oxhooft. Huis met gepleisterde lijstgevel, aan de hoeken ingezwenkt en links een overbouwde gang. Voordeuromlijstin..

Huis met trapgevel, bekroond door overhoeks pinakel

Markt 2
Veere
Huis met trapgevel, bekroond door overhoeks pinakel. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Natuursteen gebruikt voor speklagen en voor..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)