Meer dan 63.000 rijksmonumenten


't Lammetje in Veere

Woonhuis

Kaai 25
4351AA Veere
Zeeland

Bouwjaar: tweede helft 17e eeuw


Beschrijving van 't Lammetje

De Schotse Huizen. Pand, genaamd 't Lammetje, waarin de Schotse Kolonie was gevestigd. Hoge bergstenen trapgevel, bekroond door overhoekse pinakels. Boven de vensters, die voorzien zijn van stenen kruiskozijnen, bevinden zich met traceerwerk versierde trommels onder met hogels bezette korfbogen. De bogen boven deur en benedenvensters zijn bekroond door een beeldje. Sierankers. Schuin kelderluik. Brandpoortje (XVII B). Gevelsteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36897
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van 't Lammetje in Veere

De Struijs

Kaai 27
Veere
Pand, genaamd de Struijs. Bergstenen gevel met korfbogen boven de vensters van de beganegrond en kielbogen boven die van de verdieping. In d..

't Bordeaux Oxhooft

Kaai 23
Veere
Pand genaamd 't Bordeaux Oxhooft. Huis met gepleisterde lijstgevel, aan de hoeken ingezwenkt en links een overbouwde gang. Voordeuromlijstin..

Huis met trapgevel, bekroond door overhoekse pinakeltje

Kaai 29
Veere
Huis met trapgevel, bekroond door overhoekse pinakeltje. De treden afgedekt met natuurstenen platen. Waterlijsten. Toepassing van natuurstee..

Fortuna

Kaai 31
Veere
Huis genaamd Fortuna Trapgevel met overhoekse pinakel en natuurstenen afdekplaten. Natuurstenen band en waterlijst. Op de eerste verdieping ..

Oostenrijck

Kaai 21
Veere
Pand genaamd Oostenrijck. Huis met geverfde lijstgevel en links een aangetrokken gang. Dakkapel. Fraaie voordeuromlijsting met rococo-consol..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)