Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"Groot Werendyke" in Zoutelande

Boerderij

Werendijke 12
4374SL Zoutelande (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 17e/18e eeuw


Beschrijving van "Groot Werendyke"

"Groot Werendyke", gebouwd op het terrein van een v.m. middeleeuwse klooster. Los woonhuis in L-vorm in steen en gedeeltelijk in moppen met zadeldak en aanbouw met lessenaarsdak. Bakgoot op geprofileerde klossen. XVIII dakvenster. Rollagen boven ramen en deur, XVII-XVIII. Schuur in steen met rieten zadeldak en pannenschild (zeer vernieuwd na watersnood), evenals het huis Het bakhuisje geheel nieuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36869
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "Groot Werendyke" in Zoutelande

Boerderij "Tramzicht"

Sint Janskerke 1
Zoutelande (Gemeente Veere)
BOERDERIJ "Tramzicht". Los bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgootje op klossen. Negenruits schuiframen met eenpaneels blinden. Rol..

Boerderij. Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Gepleisterde onderzijde van topgevel. Bakgoot op klossen ramen met 2 paneelblinden en rollagen bove ..

Sint Janskerke 8
Zoutelande (Gemeente Veere)
BOERDERIJ. Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Gepleisterde onderzijde van topgevel. Bakgoot op klossen ramen met 2 paneelblinden en rol..

Boerderij "St. Janshof"

Boomweg 13
Zoutelande (Gemeente Veere)
Boerderij "St. Janshof". Gepleisterd woonhuis met pannendak. 1668 in jaarankers. Topgevel met vlechtingen. Bakgootje met fries. Ramen waarbo..

Santvlught

Duinweg 24
Zoutelande (Gemeente Veere)
Inleiding In 1910 in opdracht van de kunstschilder Ferdinand Hart Nibbrig uit Laren door G. Sturm gebouwde woning. In traditionalistische s..

Boerderijtje

Valkenisseweg 33
Biggekerke (Gemeente Veere)
Boerderijtje. Woonhuis heeft zijtopgevel met vlechtingen Nieuwe aanbouw onder lessenaardak. Aan de westzijde aangebouwde schuur, goeddeels v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)