Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij. Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Gepleisterde onderzijde van topgevel. Bakgoot op klossen ramen met 2 paneelblinden en rollagen boven ramen. Zomerhuis aangebouwd aan woonhuis met lag .. in Zoutelande

Boerderij

Sint Janskerke 8
4374SH Zoutelande (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 18e eeuw (woonhuis) ca. 1950 (schuur)


Beschrijving van Boerderij. Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Gepleisterde onderzijde van topgevel. Bakgoot op klossen ramen met 2 paneelblinden en rollagen boven ramen. Zomerhuis aangebouwd aan woonhuis met lag ..

BOERDERIJ. Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Gepleisterde onderzijde van topgevel. Bakgoot op klossen ramen met 2 paneelblinden en rollagen boven ramen. Zomerhuis aangebouwd aan woonhuis met lager lopend dak. Topgevelramen (met drie-ruits bovenlichten en een-ruits onderramen) luiken. XVIII. Nieuwe schuur met pannen zadeldak. plm 1950. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36868
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij. Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Gepleisterde onderzijde van topgevel. Bakgoot op klossen ramen met 2 paneelblinden en rollagen boven ramen. Zomerhuis aangebouwd aan woonhuis met lag .. in Zoutelande

Boerderij "Tramzicht"

Sint Janskerke 1
Zoutelande (Gemeente Veere)
BOERDERIJ "Tramzicht". Los bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgootje op klossen. Negenruits schuiframen met eenpaneels blinden. Rol..

Boerderij "St. Janshof"

Boomweg 13
Zoutelande (Gemeente Veere)
Boerderij "St. Janshof". Gepleisterd woonhuis met pannendak. 1668 in jaarankers. Topgevel met vlechtingen. Bakgootje met fries. Ramen waarbo..

Dorpszicht

Dorpsstraat 1
Meliskerke (Gemeente Veere)
Hoeve Dorpszicht. Boerderij met fors woonhuis aan de straatzijde. Aan de achterzijde aansluitend een boogpoortje en een nevengebouw. Losstaa..

Toren NH kerk

Torenstraat 10
Meliskerke (Gemeente Veere)
De TOREN van de Ned.Herv.Kerk dateert uit omstreeks 1400 en staat niet meer in de lengteas van het schip. Hij heeft een geleding met hoekber..

NH kerk

Torenstraat 8Rood
Meliskerke (Gemeente Veere)
De Ned. Herv. Kerk. Het schip van de kerk dateert uit omstreeks 1400. De plaatsing van de toren en de nog zichtbare moet van de triomfboog v..

Kaart & Routeplanner