Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "Tramzicht" in Zoutelande

Boerderij

Sint Janskerke 1
4374SH Zoutelande (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij "Tramzicht"

BOERDERIJ "Tramzicht". Los bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgootje op klossen. Negenruits schuiframen met eenpaneels blinden. Rollagen boven en onder ramen deze laatsten met platte laag ertussen. Stenen wagenschuur met pannen zadeldak en latten deuren met platte korfbogen. Schuur met stenen onderstuk en houten bovengedeelte met pannen zadeldak en uitgeschubde topgevellijst XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36867
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "Tramzicht" in Zoutelande

Boerderij. Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Gepleisterde onderzijde van topgevel. Bakgoot op klossen ramen met 2 paneelblinden en rollagen bove ..

Sint Janskerke 8
Zoutelande (Gemeente Veere)
BOERDERIJ. Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Gepleisterde onderzijde van topgevel. Bakgoot op klossen ramen met 2 paneelblinden en rol..

Boerderij "St. Janshof"

Boomweg 13
Zoutelande (Gemeente Veere)
Boerderij "St. Janshof". Gepleisterd woonhuis met pannendak. 1668 in jaarankers. Topgevel met vlechtingen. Bakgootje met fries. Ramen waarbo..

"Groot Werendyke"

Werendijke 12
Zoutelande (Gemeente Veere)
"Groot Werendyke", gebouwd op het terrein van een v.m. middeleeuwse klooster. Los woonhuis in L-vorm in steen en gedeeltelijk in moppen met ..

Dorpszicht

Dorpsstraat 1
Meliskerke (Gemeente Veere)
Hoeve Dorpszicht. Boerderij met fors woonhuis aan de straatzijde. Aan de achterzijde aansluitend een boogpoortje en een nevengebouw. Losstaa..

NH kerk

Torenstraat 8Rood
Meliskerke (Gemeente Veere)
De Ned. Herv. Kerk. Het schip van de kerk dateert uit omstreeks 1400. De plaatsing van de toren en de nog zichtbare moet van de triomfboog v..

Kaart & Routeplanner