Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "St. Janshof" in Zoutelande

Boerderij

Boomweg 13
4374SJ Zoutelande (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 1668 (jaartalankers)


Beschrijving van Boerderij "St. Janshof"

Boerderij "St. Janshof". Gepleisterd woonhuis met pannendak. 1668 in jaarankers. Topgevel met vlechtingen. Bakgootje met fries. Ramen waarboven rollagen; een-ruits onderramen met tweeruits bovenramen. Stenen schuur met pannen wolfdak 1832 in pannen ingedekt. Mastgootje op beugels. Twee inrijdeuren en latten wagendeuren in langsgevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36866
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "St. Janshof" in Zoutelande

Boerderij. Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Gepleisterde onderzijde van topgevel. Bakgoot op klossen ramen met 2 paneelblinden en rollagen bove ..

Sint Janskerke 8
Zoutelande (Gemeente Veere)
BOERDERIJ. Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Gepleisterde onderzijde van topgevel. Bakgoot op klossen ramen met 2 paneelblinden en rol..

Boerderij "Tramzicht"

Sint Janskerke 1
Zoutelande (Gemeente Veere)
BOERDERIJ "Tramzicht". Los bakstenen woonhuis met pannen zadeldak. Bakgootje op klossen. Negenruits schuiframen met eenpaneels blinden. Rol..

Dorpszicht

Dorpsstraat 1
Meliskerke (Gemeente Veere)
Hoeve Dorpszicht. Boerderij met fors woonhuis aan de straatzijde. Aan de achterzijde aansluitend een boogpoortje en een nevengebouw. Losstaa..

Toren NH kerk

Torenstraat 10
Meliskerke (Gemeente Veere)
De TOREN van de Ned.Herv.Kerk dateert uit omstreeks 1400 en staat niet meer in de lengteas van het schip. Hij heeft een geleding met hoekber..

NH kerk

Torenstraat 8Rood
Meliskerke (Gemeente Veere)
De Ned. Herv. Kerk. Het schip van de kerk dateert uit omstreeks 1400. De plaatsing van de toren en de nog zichtbare moet van de triomfboog v..

Kaart & Routeplanner