Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis 'Der Boede' in Koudekerke

Kasteel Buitenplaats

Vlissingsestraat 19
4371RB Koudekerke (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 1733


Beschrijving van Huis 'Der Boede'

Slot der Boede. Onderkelderd landhuis van statige allure uit omstreeks 1740. Zware kroonlijst, gedragen door vier pilasters en groot driehoekig fronton als bekroning van het vooruitspringende middengedeelte. Inwendig: zaal met geschilderd behang (doek) en marmeren schoorsteenmantel met wit marmeren versiering (XVIIId), afkomstig uit een huis aan de Londense kaai te Middelburg. Trap met gesneden balusters en trappenhuis met stucwerk Lod.XIV in corridor, zaal en zijkamer. Inrijhek met hardstenen posten (XVIIIA). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36863
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Huis der Boede

Huis der Boede is een landhuis vlak bij de Zeeuwse plaats Koudekerke. Het werd gebouwd rond 1740 naar een ontwerp van de Antwerpse bouwmeester Jan Pieter van Baurscheidt de Jonge. In het huis woonde J. van Mandere, de burgemeester van Vlissingen. Het huis staat sinds 1967 ingeschreven in het rijksmonumentenregister onder nummer 36863.


Monumenten in de buurt van Huis 'Der Boede' in Koudekerke

Woonhuis bij boerderij

Vlissingsestraat 23
Koudekerke (Gemeente Veere)
Omschrijving Woonhuis met lijstgevel, één bouwlaag hoog met zadeldak; aan achterzijde aanbouw onder doorlopend dak. Opgetrokken in roodbr..

Dwarsdeelschuur van boerderij

Vlissingsestraat 23
Koudekerke (Gemeente Veere)
Omschrijving Dwarsdeelschuur op rechthoekige plattegrond met zadeldak. Langsgevel aan straatzijde in geteerde, houten delen, 2 stel zwart ..

Varkenshok bij boerderij

Vlissingsestraat 23
Koudekerke (Gemeente Veere)
Omschrijving Varkenshok van gele baksteen, één bouwlaag hoog met zadeldak gedekt met gesmoorde holle pannen. Langsgevels ieder voorzien ..

Moesbosch

Vlissingsestraat 28
Koudekerke (Gemeente Veere)
Omschrijving onderdeel 1: HUIS, gepleisterd landhuis van twee bouwlagen en een mezzanino onder vrijwel plat dak, dat door een lage houten b..

Park bij huis 'Moesbosch'

Vlissingsestraat 28
Koudekerke (Gemeente Veere)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG in landschapsstijl, in oorsprong 19e eeuws; na inundatie van 1944 geheel opnieuw ingeplant; zeer besch..

Kaart & Routeplanner


Foto's (16)

Alle 16 foto's weergeven