Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Hof Van Krien Van Floor in Koudekerke

Woonhuis

Dishoekseweg 30
4371NH Koudekerke (gemeente Veere)
Zeeland

Bouwjaar: 1658


Beschrijving van Het Hof Van Krien Van Floor

Woonhuis in gele baksteen met rode bakstenen banden en dito versieringen. Schilddak. Geprofileerde gootlijst met klosjes en fries. Aangebouwd zomerhuis met zadeldak en afhang met lessenaarsdak. Zij- en achtergevel gedeeltelijk gepleisterd en gewit. Jaarankers 1658 en staafankers. Geprofileerde korfbogen in het metselwerk aanwezig. 15-ruits schuiframen; zomerhuis 4-ruits schuifraam en bakgoot op klossen. Losse schuur in steen met houten topgevel en pannen zadeldak, 1882 in pannen gedekt. Wagenschuur in hout met pannen zadeldak, houten topgevellijst en houten deuren. XIX B. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36860
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Hof Van Krien Van Floor in Koudekerke

Moesbosch

Vlissingsestraat 28
Koudekerke (Gemeente Veere)
Omschrijving onderdeel 1: HUIS, gepleisterd landhuis van twee bouwlagen en een mezzanino onder vrijwel plat dak, dat door een lage houten b..

Park bij huis 'Moesbosch'

Vlissingsestraat 28
Koudekerke (Gemeente Veere)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG in landschapsstijl, in oorsprong 19e eeuws; na inundatie van 1944 geheel opnieuw ingeplant; zeer besch..

Koetshuis bij huis 'Moesbosch'

Vlissingsestraat 28
Koudekerke (Gemeente Veere)
Omschrijving onderdeel 3: KOETSHUIS, gezien de jaartalankers in de topgevel waarschijnlijk in 1692 gebouwd; later verhoogd; aan het voorple..

Grafkelder bij huis 'Moesbosch'

Vlissingsestraat 28
Koudekerke (Gemeente Veere)
Omschrijving onderdeel 4: GRAFKELDER, ingangspartij in empire-stijl, gedateerd 1812; in uiterste oosthoek van de aanleg, aan de Vlissingsew..

Huis 'Ter Schelde'

Vlissingsestraat 40
Koudekerke (Gemeente Veere)
Inleiding In 1910 naar ontwerp van de architect Knevel uit Amsterdam gebouwde burgemeesterswoning in Neo-Renaissance architectuur. Omschri..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)