Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk in Herveld

Kerkelijk Gebouw

Schoolstraat 3
6674AJ Herveld (gemeente Overbetuwe)
Gelderland

Bouwjaar: 14e eeuw (oorsprong)


Beschrijving van Hervormde Kerk

Herv. Kerk. In oorsprong 14e eeuwse, eenbeukige kruiskerk, waarvan het schip in de 15e eeuw tot een hallenkerk werd vergroot, terwijl het dwarsschip verhoogd werd. Geheel overwelfd door kruisribgewelven, die in het schip opgaan van schalken en in het koor van kapitelen. Tot de inventaris behoren: een 17e eeuwse preekstoel met laat 18e eeuws doophek, beide met lezenaars uit 1808. Te weerszijden van de preekstoel twee gesneden deuren, einde 18e eeuw. Herenbank van het Huis Loenen, met overhuiving, eerste kwart 18e eeuw. In het koor twee grafzerken, 1808. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36750
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk in Herveld

Toren der Hervormde Kerk

Schoolstraat 3
Herveld (Gemeente Overbetuwe)
Toren der Herv. Kerk. Rijzig bouwwerk van drie geledingen met uitgebouwde traptoren aan de zuidzijde, tweede helft 15e eeuw. De bovenste twe..

Boerderij op T-vormige plattegrond

Schoolstraat 4
Herveld (Gemeente Overbetuwe)
Boerderij uit de 18e eeuw op T-vormige plattegrond, waarvan het woonhuis aan de westzijde een vleugel evenwijdig aan de weg bezit. Pannen sc..

Merkenhorst

Merkenhorststraat 18
Herveld (Gemeente Overbetuwe)
"De Merkenhorst". Boerderij op T-vormige plattegrond, midden 19e eeuw. Het links onderkelderde woonhuis telt zeven vensterassen, heeft een l..

De Nieuwe Kapelle

Tielsestraat 136
Herveld (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving Rechthoekig Landhuis (A) met twee bouwlagen op souterrain, gedekt door een afgeplat omlopend schilddak, belegd met gesmoorde o..

De Nieuwe Kapelle

Tielsestraat 136
Herveld (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving KOETSHUIS (B). Op het achtererf staat links het voormalige koetshuis met paardestallen op een rechthoekig grondplan. De bakste..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)