Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij op T-vormige plattegrond en stal in Andelst

Boerderij

Waalstraat 14
6673MB Andelst (gemeente Overbetuwe)
Gelderland

Bouwjaar: 1885 (stal)


Beschrijving van Boerderij op T-vormige plattegrond en stal

BOERDERIJ op T-vormige plattegrond, gedateerd boven de inrijdeur van de stal: 1885. Voorhuis met verdieping onder met riet gedekt schilddak met op de nokeinden een schoorsteen; symmetrisch ingedeelde voorgevel met in het midden deur met bovenlicht, omlijst door pilasters, afgedekt met kroonlijst; op begane grond 6-ruitsschuifvensters met luiken en op verdieping 4-ruitsschuifvenster; in linker zijgevel openslaande deuren met luiken; in rechter zijgevel 6-ruitsschuifvensters met luiken op begane grond en 4-ruitsschuifvenster op verdieping; gepleisterde plint; staafankers. Schuurgedeelte onder met riet en pannen gedekt wolfdak links en rechts woonhuis ten dele met vlak gedekte verdieping uitgebouwd, in schuur, links twee 6-ruitsschuifvensters met luiken en een T-vensters, bovenindeling eens gewijzigd, rechts 6-ruitsschuifvenster met luiken en twee 4-ruitsschuifvensters op verdieping; in achtergevel in het midden grote getoogde deeldeuren met aan weerszijden een rondboogvenster en een getoogde staldeur; boven deeldeuren een hooiluik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36734
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij op T-vormige plattegrond en stal in Andelst

Grenspaal tussen Andelst en Dodewaard

grens Andelst/Dodewaard
Andelst (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving De grenspaal Andelst/Dodewaard (D) is aan de landzijde in het dijktalud geplaatst. De grenspaal is een witgepleisterde, naar b..

De tip

Merkenhorststraat 2
Herveld (Gemeente Overbetuwe)
Boerderij uit de eerste helft 19e eeuw op T-vormige plattegrond. Het woongedeelte heeft een lage verdieping, een rieten schilddak en venster..

Toren der hervormde kerk

Kerkstraat 22
Andelst (Gemeente Overbetuwe)
Toren der Herv.Kerk. Eenvoudig bakstenen bouwwerk, gebouwd omstreeks 1400 en bekroond door een korte, ingesnoerde naaldspits. Klokkenstoel m..

Hervormde Dorpskerk

Kerkstraat 22
Andelst (Gemeente Overbetuwe)
Herv. Kerk. Dorpskerk, bestaande uit een vroeg-romaans, eenbeukig schip waarvan de zuidmuur opgetrokken uit veldkeien, terwijl de noordmuur ..

Goed bewaarde boerderij van het Betuwse type

Kerkstraat 24
Andelst (Gemeente Overbetuwe)
Goed bewaarde boerderij van het Betuwse type, midden 19e eeuw. Het woongedeelte, evenwijdig aan de straat, heeft een lage verdieping en een ..

Kaart & Routeplanner