Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Munnikenhof, voormalige zetel van de heerlijkheid. Bakstenen gebouw met verdieping en zadeldak en in het midden van de achtergevel een uitbouw. Vensters vernieuwd. In de muur van de grotendeels modern .. in Vijlen

Boerderij

Vijlenstraat 51
6294BA Vijlen (gemeente Vaals)
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Munnikenhof, voormalige zetel van de heerlijkheid. Bakstenen gebouw met verdieping en zadeldak en in het midden van de achtergevel een uitbouw. Vensters vernieuwd. In de muur van de grotendeels modern ..

Munnikenhof, voormalige zetel van de heerlijkheid. Bakstenen gebouw, XVII,met verdieping en zadeldak en in het midden van de achtergevel een uitbouw. Vensters vernieuwd. In de muur van de grotendeels moderne schuur is een steen ingemetseld met wapens van de ouders van abdis Henrica Raitz von Frentz. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36711
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Munnikenhof, voormalige zetel van de heerlijkheid. Bakstenen gebouw met verdieping en zadeldak en in het midden van de achtergevel een uitbouw. Vensters vernieuwd. In de muur van de grotendeels modern .. in Vijlen

Herenhuis van baksteen met verdieping en zadeldak. Beneden omlijstingen van Naamse steen

Vijlenstraat 53
Vijlen (Gemeente Vaals)
Herenhuis van baksteen met verdieping en zadeldak. Ankerjaartal 1834. Beneden omlijstingen van Naamse steen.

Panhuis van vakwerk

Vijlenstraat 57
Vijlen (Gemeente Vaals)
Panhuis van vakwerk, woning XVII; schuur XVIII.

Vakwerkhuis met verdieping en zadeldak; lage aanbouw

Vijlenstraat 18
Vijlen (Gemeente Vaals)
Vakwerkhuis met verdieping en zadeldak, XVIII; lage aanbouw, XVIII.

Sint-Martinuskerk

Vijlenberg 72
Vijlen (Gemeente Vaals)
St. Martinus, 1860-1862, Ch. Weber. Op de Nederrijnse gotiek geinspireerde, dominerend op een heuvel gelegen neogotische HALLENKERK met rond..

Bouwwerk op schegvormige plattegrond bestaande uit drie bouwdelen met verdieping onder met pannen gedekte zadeldaken, die aan de achterzijde tezamen l ..

Vijlenberg 131
Vijlen (Gemeente Vaals)
Bouwwerk op schegvormige plattegrond bestaande uit drie bouwdelen met verdieping onder met pannen gedekte zadeldaken, die aan de achterzijde..

Kaart & Routeplanner