Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bouwwerk op schegvormige plattegrond bestaande uit drie bouwdelen met verdieping onder met pannen gedekte zadeldaken, die aan de achterzijde tezamen lopen tot een zadeldak tegen puntgevel en aan de st .. in Vijlen

Woonhuis

Vijlenberg 131
6294AT Vijlen (gemeente Vaals)
Limburg

Bouwjaar: begin 20e eeuw (linker gedeelte) 19e eeuw (rechter gedeelte)


Beschrijving van Bouwwerk op schegvormige plattegrond bestaande uit drie bouwdelen met verdieping onder met pannen gedekte zadeldaken, die aan de achterzijde tezamen lopen tot een zadeldak tegen puntgevel en aan de st ..

Bouwwerk op schegvormige plattegrond bestaande uit drie bouwdelen met verdieping onder met pannen gedekte zadeldaken, die aan de achterzijde tesamen lopen tot een zadeldak tegen puntgevel en aan de straatzijde elk tegen eigen puntgevel. De voorgevels van het linker bouwdeel met afhang en het middelste bouwdeel zijn opgetrokken uit donkerrode baksteen en dateren uit het begin van de 20e eeuw. Het rechterbouwdeel dateert uit de 19e eeuw, heeft een bakstenen voorgevel met een viertal getoogde vensters, twee zoldervenstertjes en drie sierankers, heeft een zijgevel in vakwerk - vakken gevuld met vlechtwerk en leem - met een deur met bovenlicht en enige vensters en is witgeverfd met zwartgeverfde plint en vakwerkbladen. Achterste, gezamenlijke deel eveneens gedeeltelijk in vakwerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 36708
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bouwwerk op schegvormige plattegrond bestaande uit drie bouwdelen met verdieping onder met pannen gedekte zadeldaken, die aan de achterzijde tezamen lopen tot een zadeldak tegen puntgevel en aan de st .. in Vijlen

Sint-Martinuskerk

Vijlenberg 72
Vijlen (Gemeente Vaals)
St. Martinus, 1860-1862, Ch. Weber. Op de Nederrijnse gotiek geinspireerde, dominerend op een heuvel gelegen neogotische HALLENKERK met rond..

Voormalige Kapelanie, vakwerk met latere voorgevel van baksteen

Vijlenberg 123
Vijlen (Gemeente Vaals)
Voormalige Kapelanie, vakwerk met latere voorgevel van baksteen. Tijdvers 1839.

Hoeve van breuksteen en vakwerk met geschoord dakoverstek

Hopschet 16
Vijlen (Gemeente Vaals)
Hoeve van breuksteen en vakwerk met geschoord dakoverstek, XVII.

Haakvormige hoeve van vakwerk, mergel en breuksteen

Hopschet 18
Vijlen (Gemeente Vaals)
Haakvormige hoeve van vakwerk, mergel en breuksteen, XVIII.

Panhuis van vakwerk

Vijlenstraat 57
Vijlen (Gemeente Vaals)
Panhuis van vakwerk, woning XVII; schuur XVIII.

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)